Drifttekniker

Drifttekniker

Är du intresserad av energieffektivisering och driftoptimering av värme- och energiåtervinningssystem? Är du serviceinriktad och vill se tydliga resultat av ditt arbete? Då är tjänsten som drifttekniker något för dig.

Skövdebostäder för kontinuerligt in ny teknik i fastigheterna med inriktning på energieffektivitet och god inomhusmiljö, vilket bidrar till ett spännande och utvecklande arbete. Du ingår i teamet på Teknisk förvaltning som består av fastighetsförvaltare, hantverkare och tekniker inom bland annat snickeri, el, VVS samt styr- och reglerteknik.


Jobbet är omväxlande då det finns en stor variation av nya och äldre fastigheter. Du arbetar i ett team tillsammans med kollegor, men största delen av arbetet utför du självständigt ute i verksamheten.


Arbetsuppgifterna består främst av:
  • Daglig tillsyn och skötsel inom system för energimätning, värme, kylning, ventilation och energiåtervinning. Även förebyggande och felavhjälpande underhåll.
  • Service och felanmälningsärenden. Kontakter med kollegor och hyresgäster.
  • Luftflödesmätningaroch utredningar av inomhusklimat i lägenheter.
  • Kontakter med leverantörer, hyresgäster och distriktspersonal i samband med samordning av OVK-besiktningar och kanalrensning av ventilationssystem.

Vi söker dig som i först hand har en driftteknikerutbildning, exempelvis från yrkeshögskola alternativt annan motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.


Det är meriterande om du har erfarenheter inom VVS-tekniska anläggningar och energibesparingsåtgärder samt från styr- och reglerteknik. Det är också meriterande om du har kunskap om injustering av luft- och värmesystem samt OVK-behörighet.


Du trivs med stort eget ansvar och att jobba självständigt. Du är strukturerad, har hög social kompetens och en utvecklad känsla för service och lagarbete.


Det är viktigt att du trivs med att ha kontakt med människor och är en bra problemlösare.


Vi förutsätter att du har körkort.


Vi ger dig möjligheter till kompetensutveckling via intern och extern utbildning.


Skövdebostäder har som mål att skapa en jämn könsfördelning i samtliga befattningar.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse. Vill du veta mer kontaktar du chef teknisk förvaltning, Tomas Haakon på telefon 0500 47 74 03 eller facklig företrädare Fastighetsanställdas förbund, Stefan Granberg på telefon 0500-47 74 81.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.skovdebostader.se
Sista ansökningsdag 25 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skövdebostäder är ett kommunägt bostadsföretag med cirka
5100 hyreslägenheter. Vi är cirka 100 anställda i en organisation med stort kundfokus och med landets nöjdaste hyresgäster. Bolaget befinner sig i ett spännande och expansivt skede. Flera nybyggnationer pågår och är på gång.