Produktionsnära Controller till Systemair i Skinnskatteberg

Produktionsnära Controller till Systemair i Skinnskatteberg

Systemair Sverige befinner sig på en spännande utvecklingsresa där en av pelarna utgörs av utvecklingen av produktionsanläggningen i Skinnskatteberg under rubriken Framtidens Fabrik. Rollen som controller kommer att vara en nyckelroll i den fortsatta utvecklingen. Detta genom att bidra till att höja nivån på kostnadsuppföljning, ekonomistyrning och ekonomiska analyser. Sammantaget kommer det att öka precisionen i planering och optimering av produktionen i sin helhet.

För rätt person kommer rollen erbjuda stora möjligheter att bidra till företagets och sin egen utveckling.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för produktionsanläggningen.

Du stöttar chefer med sedvanlig Business Control som budget, kostnadsuppföljning, analys. Men du får också möjligheten att ta dig an produktionsflöden, påläggskalkyler och utveckling av produktionsprocesserna i en roll som produktionscontroller.

Systemair erbjuder möjlighet till flexibel arbetsförläggning mellan kontoret och på distans men du förväntas vara på plats några dagar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Produktionscontroller
Systemair är världsledande inom sitt segment och har verksamhet både i Sverige och globalt. I Skinnskatteberg ligger koncernens viktigaste fabrik.

Du kommer att organisatoriskt tillhöra ekonomiavdelningen och vara dedikerad till produktionen och fabriken.

Du ansvarar för att hålla samman kalkylprocessen och dess utveckling. Vidare att se över kalkylprismodellen och relevanta KPIer för att tillsammans med produktionens chefer och medarbetare driva effektivisering och lönsamhetsförbättring.

Du kommer till ett börsnoterat bolag som fortfarande präglas starkt av entreprenörsanda, en platt familjär organisation och den lokala förankringen i Skinnskatteberg. Det är nära mellan goda idéer och mandat att utföra. Här blir du en viktig kugge genom att med ditt intresse för att gräva dig ner i systemen hitta nycklar, se samband och bygga dokumenterade processer.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du bör ha jobbat som controller nära produktion och ha erfarenhet av budgetprocessen. Du har grundläggande redovisningskompetens och förståelse för påläggskalkylering av produkter.

Erfarenhet av affärssystemet M3 är högt meriterande, i annat fall förutsätter vi en vana att tillämpa system och ta ut relevant data för analys. Du har goda kunskaper i Excel och har även använt någon form av BI-system - PowerBI, Qlik Sense eller motsvarande.

I botten har du en god relevant ekonomisk utbildning och lätt för att använda svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill bidra till att företaget når högt uppsatta mål. För det krävs förutom en analytisk förmåga också en hög grad av affärs- och verksamhetsintresse vid sidan om ett intresse för människor.

Du är naturligtvis genuint intresserad av affären och har en naturlig drivkraft att påverka för utveckling och förbättring.

Vad erbjuder företaget dig?

Förutom förmånen att arbeta i en mycket naturskön omgivning erbjuds ett bra trygghetspaket i form av friskvårdbidrag, ersättning för vård och medicin med mera. Systemairandan är det som sitter i väggarna och som fått medarbetare att stanna länge.

Placeringsort

Skinnskatteberg

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Skinnskatteberg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Systemair är ett ledande ventilationsföretag med verksamhet i 50 länder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern, Asien, Australien och Afrika. Bolaget omsatte ca 8,5 miljarder kronor räkenskapsåret 2020/21 och har cirka 6 600 anställda. Under de senaste 10 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 10 procent.

Systemair bidrar till att förbättra inomhusklimatet med hjälp av energieffektiva och hållbara produkter som minskar koldioxidutsläpp.

Det finns ett starkt fokus på att minska energianvändningen i samhället för att bidra till minskade utsläpp av växthusgaser och därigenom begränsa klimatförändringarna. Trenden är global och utvecklingen går mot striktare energikrav vilka i sin tur gynnar Systemair som investerar i utveckling av produkter med hög kvalitet, lång livslängd och, framför allt, låg energianvändning.

Systemair Sverige AB är ett helägt dotterbolag i koncernen som omsätter ca 1 miljard kronor och har ca 450 anställda där ledning, R&D, produktion, lager och logistik har Skinnskatteberg som huvudsaklig bas. Utöver det finns säljkontor i Västerås, Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Norrköping, Jönköping och Luleå.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg, på 073-394 55 52 eller hakan.holmberg@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.