Teknisk Chef till Skinnskattebergs kommun

Teknisk Chef till Skinnskattebergs kommun

I denna vackra naturmiljö finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete i en nytänkande och växande kommun med god ekonomi och med värdeorden: Kompetens, Förtroende, Engagemang och Tydlighet.
Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Om tjänsten

I rollen som Teknisk chef för Skinnskattebergs kommun kommer ditt ansvar vara att leda arbetet inom Sektorn teknik och service. Du ansvarar för personal, budget och verksamhet. Till din hjälp finns tre enhetschefer som rapporterar till dig. Du rapporterar till kommunchefen och ingår i kommunchefens ledningsgrupp.
I uppdraget ingår även att vara föredragande till politiska utskott.

Vem är du?

Vi söker dig med för uppdraget lämplig, gärna teknisk utbildning samt god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig sektor.
Vi vill att du är trygg i din ledarroll då detta är en viktig del i uppdraget.
Önskvärt är om du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.
Har du dessutom erfarenhet av att arbeta direkt med förtroendevalda, t.ex. som föredragande, ses detta som meriterande.

Som person är du trygg i dig själv, tydlig, beslutsför och kommunikativ med en god pedagogisk förmåga. Du har även god leveransförmåga. Du ser kommunförvaltningen i ett helhetsperspektiv och drivs av en vilja att utveckla och åstadkomma resultat. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att passa in i vår organisation. Du har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med förbättringsarbete.

Om verksamheten

Skinnskatteberg är en kommun präglad av vilja, engagemang, förtroende och tydlighet. Vi är en småskalig kommun med korta beslutsvägar, där närhet ger helhet. Skinnskattebergs kommun har ca 400 medarbetare som tillsammans vill skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 4 500 invånare, våra företag och för alla besökare. Vår historia är lång och går från att vara ett centrum för gruv- och järnhantering till rika tillgångar på malm och skog. De rika tillgångarna ledde till att en mängd bruk skapades på orten och Skinnskatteberg kom att bli ett av de yngsta bruken. Vår natur är vår historia och rikedom som vi är stolta över och har präglat den kommun vi är idag.
Våra värderingar: Det är viktigt för oss att du som anställd har de rätta förutsättningarna för att klara ditt uppdrag, och ha möjlighet till regelbunden kompetensutveckling. Kompetens behövs för att vi ska klara våra verksamhetsmål och leverera den bästa servicen till våra kunder. Det är även betydelsefullt för oss att vi har roligt på arbetet och kan skapa det engagemang och den yrkesstolthet som gör oss motiverade. Det gör vi genom att varje individ få möjlighet att påverka och vara delaktig i utvecklingen av sitt arbete.
Vi vill att alla medarbetare ska känna att det finns ett förtroende för dem i deras uppdrag och att det finns en acceptans för varandras olikheter. Ett tydligt ledarskap som baseras på tillit, förutsägbarhet, transparens och delaktighet blir avgörande för att skapa den organisation vi vill ha och som handlar om Kompetens, Förtroende, Engagemang och Tydlighet.

Intresseanmälan
Varmt välkommen med din intresseanmälan. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med dig som lämnar in en intresseanmälan ber vi dig göra detta via poolia.se. Vi kan tyvärr inte hantera intresseanmälningar inskickade via e-post eller pappersformat.

Läs gärna mer på:
www.skinnskatteberg.se
www.upplevskinnskatteberg.se
Mer info
Kontaktperson Urban Appelquist
Telefon 0703-77 45 95
Område Skinnskatteberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (8 dagar kvar)