Area Sales Manager / säljare inom industri
Norra Sverige

Nu söker vi dig som är en driven och nyfiken säljare som brinner för att bygga relationer med våra kunder inom industrin. I rollen ges stort utrymme för självständigt arbete och flexibilitet att planera och styra dina dagar ute hos våra kunder. Vidare erbjuder vi möjligheten att få utvecklas ihop med ett kompetent företag som levererar marknadens bästa produkter.

Arbetsbeskrivning
Som säljare inom vårt affärsområde industri, är du ansvarig för alla affärerna med dina kunder av Sulzers sortiment inom pumpar, omrörning, luftning, samt reservdelar och service. Till din hjälp har du stöd från offert-, order- och serviceavdelningar. Din vardag kommer bestå av att självständigt bearbeta och utveckla nya och befintliga kunder/partners som finns inom bl.a Papper & Massa, Gruv & Metall samt Energisektorn. Distriktet sträcker sig från Örnsköldsvik i söder till Kiruna i norr.

I rollen kommer du att:

  • Ta fram produktval och offerter för kundförfrågningar
  • Bearbeta eftermarknaden hos dina kunder för ökad reservdels och serviceförsäljning
  • Förhandla projekt- och kontraktsvillkor som tillgodoser både kund och företag
  • Planera och stödja marknadsaktiviteter vid tex. mässor och andra events
  • Ansvara för produktutbildning till dina kunder

Resor ingår i tjänsten, uppskattningsvis ca 40 övernattningar per år.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en intressant och mångsidig tjänst i en internationell arbetsmiljö. Vårt huvudkontor ligger i Vadstena och vi har även kontor i Mölndal, Malmö och Stockholm, samt servicecenter i Vadstena, Göteborg, Årsta, Karlstad och Arlöv. Vi arbetar efter tydligt definierade kärnvärden och strävar efter engagerade medarbetare som verkar i en säker och hälsosam arbetsmiljö. 

Vad har Jonas Theorin, National Head of Sales, General Industry att säga om hur det är på Sulzer? 

"Jag försöker hålla ett coachande ledarskap för att alla medarbetare skall känna sig trygga med att fatta egna beslut. Det är också viktigt att finnas tillgänglig och närvarande när något dyker upp.

På Sulzer blir man en del av ett starkt team med marknadens bästa produkter. Sulzer’s varumärke är välkänt och starkt. Vi satsar på kundservice och säkerhet och vi har tillräckligt stor organisation för att backa upp det.

För att trivas som säljare behöver man viljan att serva kunderna och aktivt utveckla sitt säljområde. Man behöver också ha ett intresse av att lösa kundernas tekniska utmaningar, själv och med hjälp av Sulzers hela organisation."

 Vad har Robert Eng Hållberg, Area Sales Manager att säga

"Jag har alltid jobbat med kundkontakt och det som framförallt lockade mig till Sulzer var det tekniska blandat med sälj. Jag har jobbat på Sulzer sen 2015 i olika positioner.

Det är en härlig stämning med högt i tak, vi är alla engagerade och där vi alltid hjälps åt mot vårat gemensamma uppsatta mål. Det finns alltid en kollega att fråga om man är osäker tekniskt eller kommersiellt.

En typisk dag kan vara hemma eller på kontoret framför datorn där Teams möten och offertberedning har stort fokus. Men det kan också vara kundbesök, säljmöte / konferens, på en mässa eller varför inte i Paris ihop med kund efter ett besök i en av våra fabriker. "

Dina kvalifikationer

  • Dokumenterad säljerfarenhet av industribranschen
  • Eftergymnasial utbildning, med fördel inom teknik eller kemi
  • Relevant bakgrund från process- eller pappersindustrin
  • Flytande i svenska och engelska
  • B-körkort 

Som person är du försäljnings- och resultatinriktad och har ett sinne för nya affärsmöjligheter. Du är en god kommunikatör som har den tekniska kunskapen och förmågan att vägleda kunderna till bästa lösning för deras specifika behov. Du trivs med att vara ute hos våra kunder och aktivt tillföra din kunskap som ger mervärde för deras processer.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Josefine Petersson, 0702-501429, på Intenso Teknikrekrytering. Skicka in din ansökan via ansökningsknappen.

Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget 
Sulzer är ett globalt ledande bolag inom utveckling, tillverkning och service av centrifugalpumpar och omrörare till kunder inom områden som olja, gas, vatten, vattenrening, gruvdrift, pappersindustri och liknande. Vi tillhandahåller en utmanande och givande arbetsmiljö där mångfald är värderad som nyckelfaktor till framgång.

Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Account Manager, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 4 mars 2023 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.