Projekt- och utredningsingenjör för Elektrifierade transporter

Projekt- och utredningsingenjör för Elektrifierade transporter

Vill du vara med och leda omställningen mot 100 procent förnybar kraft? Vi söker nu en projekt- och utredningsingenjör för anställning i Skellefteå som vill vara med på vår stora satsning att elektrifiera transportsektorn!

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten

Som projekt- och utredningsingenjör kommer du att ansvara över nybyggnation eller ombyggnation av befintlig laddinfrastruktur. Du kommer att bereda underlag för beställning av laddinfrastruktur samt beställa nya byggnationer.

Under pågående projekt kommer du att styra arbetet genom beslutsfattande vid prioriteringar och risktagningar. Du kommer att ha nära kontakt med entreprenörer och ansvara för projektering samt konstruktionshandlingar för upprättande av laddstationer.

I din roll kommer du att godkänna leveranser och byggnationer samt ansvara för överlämningar till anläggningsansvarig. Du kommer även att följa upp genomförda investeringar och ta fram offertunderlag till försäljningsorganisationen.

Du samarbetar tillsammans med avdelningen, andra medarbetare inom koncernen och med entreprenörer.

Hos oss blir du en del av affärsenheten E-mobilitet där vi är fem medarbetare som tillhör affärsområde Marknad. Tillsammans utvecklar, erbjuder och levererar vi pålitliga och konkurrenskraftiga produkter och tjänster för användning av elektriska fordon på den nordiska marknaden.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 % med anställning i Skellefteå.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Resor, kundmöten samt arbetsplatsbesök kan förekomma. Perioder med varierande arbetsbelastning förekommer och arbetet kan innebära en viss bundenhet då etablering kan pågå kontinuerligt.

Välkommen att bli en av oss!

Intresserad?

Vi söker dig som är driven, social, självgående och har en god samarbetsförmåga.

Du arbetar strukturerat och noggrant med en kvalitetsmedveten approach. Du driver arbetet självständigt och levererar mot ställda mål. Du jobbar bra tillsammans med andra.

Krav
  • Utbildad högskoleingenjör eller annan relevant utbildning som bedöms likvärdig
  • Kunskap inom elanläggningar och entreprenad
  • Kunna läsa och förstå elkonstruktionshandlingar
  • B-Körkort
  • Engelska
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete med entreprenadjuridik, upphandling och inköp samt kontrakts- och avtalsskrivning
  • Erfarenhet och kunskap inom elnäts- och markfrågor
  • Arbete med el- och konstruktionshandlingar
Vilka är vi då?

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 procent förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 procent förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.

Om rekryteringen

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?

Fredrik Jonsson, Affärsenhetschef Affärsinnovation, 0910-77 28 90

Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43

Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71

Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62

Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.skekraft.se/
Sista ansökningsdag 8 feb 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastruktur-lösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi. Vi är en av Sveriges största kraft-producenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi.