Försäljningschef Privatmarknad

Försäljningschef Privatmarknad

Vill du vara med och bidra till samhällets omställning i en region under stark utveckling? Vi söker en Försäljningschef Privatmarknad som kan leda, driva och utveckla arbetet med att sälja framtidens energilösningar.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten
I den här tjänsten kommer du att ansvara för din affärsenhets budget och arbeta långsiktigt med våra verksamhetsmål. Du är strategisk och drivs av att utveckla kunderbjudanden och säljkanaler. Du säkerställer att nya affärer landas så att planer och mål uppnås. Befattningen innebär även att du utför ledaruppdraget enligt Skellefteå Krafts rutiner, riktlinjer och policy. Du visar föredöme för Skellefteå Krafts kärnvärden; drivande, ansvarstagande och tillsammans.

Dina arbetsuppgifter består av att bland annat driva och utveckla affärsenheten. Du säkerställer att befintliga och nya interna samt externa kundrelationer är goda och att de utvecklas lönsamt. Verksamheten säkerställs av dig där du driver den med god effektivitet och ständiga förbättringar.

Ett fokusområde kommer att ligga på att utveckla verksamheten som är under uppbyggnad med avseende på arbetssätt och medarbetare. Du arbetar självständigt på ett tryggt och bekvämt sätt med förändringsledning och utvecklingsarbete utifrån process och förändringsmodell.

Affärsenheten
På affärsenheten inriktad mot privatmarknad finns det två avdelningar där den ena riktar sig mot försäljning genom det personliga mötet medan den andra riktar sig mot digital försäljning. Idag består vi av flera medarbetare med olika erfarenheter och kompetenser. Här finns det bland annat flera Säljare, Försäljningssamordnare, inhyrda säljare från bemanningsföretag och en Gruppchef.

Tillsammans drivs vi av att få vara del av bidragandet till samhällets omställning genom att erbjuda paketerade energilösningar och även att få vara del av ett av koncernens viktigaste satsningsområden. För dig är det en självklarhet att Skellefteå Kraft ska vara marknadsledande med hög affärsmässig kompetens och stark professionalism. Vi ska uppfattas som en ledande utmanare och Sveriges bästa energibolag!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med anställning i Skellefteå.

Tillträde enligt överenskommelse. En del resande förekommer i arbetet.

Välkommen med din ansökan!

Intresserad?
För att trivas i rollen behöver du kunna leda på ett motiverande och coachande förhållningssätt. Vi ser att du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och att du visar tillit till dina medarbetares kompetens samt möjliggör medskapande genom delegering och kontinuerlig feedback.

Som person är du affärsdriven och strukturerad. Du är både modig och nyfiken med en entreprenörsanda och är benägen till att utvecklas. Vi ser även att du har ett helhetsperspektiv och alltid arbetar för koncernens bästa. För den här tjänsten behöver du även visa god empatisk förmåga och visa personlig omtanke och lyssna lyhört på dina medarbetare.

Krav
 • Högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot befattningens ansvarsområde alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
 • Flerårig relevant arbetslivserfarenhet
 • Dokumenterad ledarerfarenhet
 • Mycket goda ledaregenskaper utifrån Skellefteå Krafts ledarbedömning eller annat likvärdigt ledarindex
 • Goda kunskaper inom försäljning
 • God svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
 • Körkort B
Meriterande
 • Chefserfarenhet från försäljningsbranschen, gärna B2C
 • Arbete med försäljning utanför Sverige
 • B2C försäljning
 • Erfarenhet inom förhandling
 • Erfarenhet fastighetsbranschen
 • Affärsjuridik
 • Erfarenhet inom budget- och verksamhetsplaner, handlingsplaner/aktivitetsplaner

Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?
Sanna Lundström, Affärsområdeschef, 0910- 77 25 53
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://skekraft.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vilka är vi då? Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastruktur-lösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi. Vi är en av Sveriges största kraft-producenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi.