Affärsutvecklare till Strategi & Utveckling

Affärsutvecklare till Strategi & Utveckling

Vill du vara med och driva omställningen till ett 100 % hållbart samhälle genom att utveckla nya och hållbara affärsmöjligheter?

Vi söker affärsutvecklare till Skellefteå Krafts affärsenhet Affärsinnovation för anställning i Skellefteå.

Tjänsten
I rollen som affärsutvecklare kommer du att jobba med marknadsbevakning, affärsanalys och affärsmodellering inom främst energi- och transportsektorn. Du äger dina egna idéer och affärer som du både lanserar och förvaltar.

Du kommer att leda kund- och affärsmöten och vi ser att du har kunskap kring teorier för affärsanalys, ekonomiska kalkyleringar och affärsmodeller.

I rollen som affärsutvecklare har du förmågan att hitta och verkställa affärsidén i respektive affärsmöjlighet ur både företagets och kundens perspektiv.

I vissa innovationsprojekt kan du bli beställare eller projektledare. Affärsansvar kan förekomma.

Energibranschen står inför en spännande utmaning att ställa om till ett 100 % förnybart energisystem. I takt med digitaliseringen ser vi flera nya potentiella affärsmöjligheter och i rollen som affärsutvecklare får du vara med och utveckla detta spännande uppdrag på en delvis ny marknadsplats.

Hos oss blir du en del av avdelningen för Strategi & Utveckling och affärsenheten Affärsinnovation där vi idag är fyra medarbetare. Tillsammans jobbar vi mot koncernens utvecklingsstrategi med uppdrag inom forskning och utveckling, affärsutveckling, affärsanalys, partners och kommunikation. Vi utvecklar idéer och framtida affärer för Skellefteå Kraft.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med anställning i Skellefteå.
Tillträde enligt överenskommelse. Resor, såsom kund- och arbetsplatsbesök förekommer.

Välkommen med din ansökan!

Intresserad?
För att söka tjänsten behöver du vara driven, affärsmässig och kreativ. Du ser möjligheter och lösningar i problem och är både ansvarstagande och uthållig i ditt arbetssätt.

Du är en utåtriktad- och serviceorienterad entreprenör som arbetar bra tillsammans med andra. Du är kommunikativ och lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Som person är du social och utåtriktad och duktig på att skapa och underhålla relationer. Du ser helheten i arbetet du utför och levererar alltid på en hög nivå. Du är nyfiken och gillar att jobba i högt tempo med stort engagemang.

Tillsammans med kollegorna på avdelningen utvecklar du arbetet framåt.

Krav
  • Högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis civilingenjör, civilekonom, business management eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom entreprenörskap eller affärsutveckling
  • God svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
  • Körkort B
Meriterande
  • Utvecklat och drivit egen verksamhet från grunden
  • Grundläggande förståelse för branschen
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastrukturlösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi.

Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?
Fredrik Jonsson, Affärsenhetschef Affärsinnovation, 0910-77 28 90
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.skekraft.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 15 feb 2023 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastrukturlösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi.