Hoppa till innehåll
METLAB miljö AB logotyp

Miljöingenjör inom emissionsmätningar (Skellefteå)

Ansök nu
Till vårt kontor i Skellefteå söker vi nu en miljöingenjör för emissionsmätningar. Bli en del av vårt växande team!

METLAB miljö är ett av Sveriges ledande miljökonsultföretag med specialisering på mätning av emissioner till luft vid industrier och energianläggningar - en växande bransch som blivit allt mer relevant till följd av de klimatutmaningar som vi idag står inför. Vi utför årligen mätuppdrag på över 100 anläggningar runt om i landet och bland våra trogna kunder återfinns allt från mindre energianläggningar till landets största processindustrier.

Bolaget är grundat 1965 som det första av sitt slag i Sverige och tjänsterna är idag rikstäckande. Företaget utvecklar och tillverkar också mätutrustningar för emissionsmätningar med en stor andel leveranser på export.

Om rollen

Rollen som miljöingenjör på METLAB innebär i huvudsak planering och genomförande av mät- och besiktningsuppdrag på våra kunders anläggningar samt även utvärdering och rapportering. Du erbjuds möjligheten att komma in i ett marknadsledande företag där du får arbeta i nära samarbete med våra kunder och bekantas med en mängd olika industriella branscher, vilket ger goda möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Rollen präglas av frihet under ansvar och du får i stor utsträckning själv planera dina dagar.

Vi söker dig

Vi söker dig som är gediget tekniskt intresserad, noggrann och kunnig och som förstår att våra kunder är vår viktigaste tillgång. Du är duktig på att prioritera och planera ditt arbete, du har en god förmåga och vana vid att arbeta självständigt, där du tar egna initiativ och på egen hand skapar struktur bland flera arbetsuppgifter. Du har även en förmåga att snabbt ändra inriktning när arbetsuppgifterna så kräver men utan att tappa fokus på slutresultatet. Du är en social och säljande personlighet vilket för oss innebär att du är positiv och utåtriktad, trivs med kundkontakt och när det är mycket "på gång" samtidigt.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från energi -eller miljöbranschen eller att du har goda kunskaper inom tekniska och naturvetenskapliga ämnen. Våra uppdrag utförs på kunders anläggningar runt om i landet, vilket betyder att resande är en naturlig del av jobbet. Du bör därför vara flexibel gällande resor och övertidsarbete vid fältuppdragen. Arbetet på fältet kan vara fysiskt krävande med hantering av mätutrustning i industrimiljö. Datahantering i Excel och datorvana med mobila applikationer är meriterande.

Kontaktperson och ansökan

För mer information och frågor om tjänsten i Skellefteå: Kontakta Lennart Hällgren på lennart.hallgren@metlab.se. Sista ansökningsdatum 16 Juni.

Startdatum för tjänsten är Augusti/September 2023 eller enligt överenskommelse.

OBS! Kontoret ligger just nu i Skelleftehamn men kommer under året att flyttas mer centralt in till Skellefteå.
Mer info
Kontaktperson
Edvard Månsson
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
17 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

METLAB Miljö grundades 1965 och är Sveriges första företag med specialisering mot mätning av utsläpp till luft. Vi erbjuder ackrediterade mätningar av ett brett urval emissionsparametrar, däribland kväveoxider (NOx), koldioxid (CO2), kolmonoxid (CO), lustgas (N2O), totalkolväte (TOC), dioxiner och furaner (PCDD/PCDF), metaller, stoft, rökgasflöde, fukthalt/vattenånga m.fl.

Vi utför årligen hundratals mätningar och besiktningar på anläggningar runt om i landet, och bland våra trogna kunder återfinns alla typer av industrier med utsläpp till luft – från mindre energianläggningar till landets största processindustrier och allt där emellan. Typiska uppdrag innefattar t.ex. mätning för att kontrollera efterlevnad av villkor i miljötillstånd, kalibreringsmätningar av automatiska mätsystem (AMS), samt jämförande NOx-mätningar enligt naturvårdsverkets föreskrifter. Läs mer på www.metlab.se under avsnittet Tjänster.

Utöver emissionsmätning är METLAB även Skandinaviens ledande tillverkare av provtagningsutrustning för luftemissioner, framför allt utrustning för stoftmätning och gasprovtagning, men även gasflödesmätning med pitotrör. Kurser erbjuds i samband med produktförsäljning och mot särskild beställning från kund. De vanligaste kurserna är inom stoftprovtagning och gasanalys som hålls årligen.

Liknande jobb