Hoppa till innehåll
ME-skolan AB logotyp

Lärare Anläggningsmaskiner ME-skolan Skellefteå

Vill du vara med och sätta standarden för utbildningen av framtidens maskinförare och bidra till att branschen som bygger samhället från grunden fortsatt får kompetent arbetskraft?
Då ska du söka denna tjänst som lärare vid ME-skolans maskinförarutbildning!


Vad innebär rollen?

Rollen som lärare på ME-skolan i Skellefteå innebär att vara en del av den dagliga verksamheten där vi bedriver gymnasieutbildning inom
Bygg och anläggning med inriktningen till anläggningsmaskinförare på uppdrag av Anderstorpsgymnasiet och yrkesvux utbildning åt Skellefteå kommun.
Din bakgrund och erfarenhet avgör vilka delar och ämnen i undervisningen som blir aktuella. Arbetet består av både praktiska och teoretiska moment samt en viss del dokumentation. Du förbereder, genomför och utvärderar utbildning för elever på gymnasie- och vux-nivå.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med positiva och drivna kollegor i gruppen av yrkeslärare. Ni utgör tillsammans ett team som kompletterar varandras kunskaper. Ansvar- och arbetsfördelning har sin grund i respektive medarbetares tidigare erfarenheter och kompetenser.

ME-skolan har tagit fram ett helt nytt läromedel som du, i samarbete med dina kollegor, utgår ifrån. Ett teoretiskt material och en praktisk övningsbank, vilka utgör grunden i vårt pedagogiska koncept. Våra elever arbetar i projekt som de planerar, genomför och utvärderar tillsammans med sina klasskamrater. Målet är att skapa autentiska arbetssituationer som speglar verkligheten inom vår bransch. Du kommer att ingå i ett arbetslag som ser fram emot att få in en ny kollega till vår expansiva utbildningsverksamhet!

Vem är du?

Vi tror att du är en trygg person som kan kommunicera tydligt om vad som förväntas av dina framtida elever och vilka mål ni ska nå tillsammans.
Du är också intresserad av att utveckla och sätta standarden för hur dagens maskinförare ska vara utbildade. Att möta både ungdomar och vuxna som vill lära och utvecklas tillsammans med dig tycker du är roligt och du uppskattar att planera och jobba som ett team med dina kollegor i arbetslaget.

Krav

Du har bred erfarenhet av inom bygg- och anläggningsbranschen. För just denna tjänst är en bakgrund som maskinförare eller anläggare den mest lämpade bakgrunden.

Meriterande

Meriterande är om du har lärarbehörighet eller tidigare har haft uppdrag som lärare/instruktör. Även om du har erfarenhet av att ha varit handledare för blivande maskinförare, till exempel genom att ha jobbat med lärlingar eller APL-elever.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en kreativ och utvecklingsinriktad miljö, i en medlemsdriven organisation med korta beslutsvägar. Vi vågar utveckla, prova oss fram och hitta nya vägar.

Maskinentreprenörerna erbjuder bra och sunda anställningsvillkor och har kollektivavtal, vilket innebär en trygghet för dig.
Tjänsten är placerad på ME-skolan i Skellefteå.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, hälsovård, framför allt trevliga kollegor i en stimulerande miljö.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning.

Kollektivavtal genom Almega.

Tveka inte att söka tjänsten redan idag då vi kan komma att tillsätta den innan ansökningstiden gått ut.
Mer info
Kontaktperson
Olof Jacobsson
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 okt. 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vilka är vi?

ME-skolan AB är ett dotterbolag till bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna (ME), som ingår i Svenskt Näringsliv. Organisationen har ca 4100 medlemsföretag i branschen och drygt 25 000 medarbetare som bygger Sveriges infrastruktur. Vi utbildar med fokus på högsta tänkbara kvalitet, för att gymnasie- och vuxenelever som går utbildningen ska ha en så hög anställningsbarhet som möjligt efter avslutad utbildning. Vi har i dagsläget 9 utbildningscenter/skolor runtom i landet och siktar på att bli några ytterligare under de närmaste åren. Vi har all den senaste tekniken på plats på våra skolor för att tillgodose branschens behov av kunnande.

Liknande jobb