Servicetekniker

Servicetekniker

Trivs du med omväxlande arbetsdagar där du själv styr och planerar din tid? Gillar du att ge god service och kunddialog med befintliga återkommande kunder? Drivs du av tekniska utmaningar? Vill du arbeta på ett företag som är en premiumleverantör? Då kan tjänsten som Servicetekniker till Dematek vara något för dig!

Din roll som Servicetekniker
I rollen som Servicetekniker utgår du hemgaragerad med en välutrustad servicebil och du planerar fritt dina arbetsdagar och din arbetstid efter akut och planerat underhåll hos dina kunder. Det kommer både vara större och mindre kunder där du både agerar ensam eller tillsammans med en kollega inom ditt upptagningsområde vilket gör att du får en flexibel och varierande arbetsdag. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av både planerat och akut underhåll och service av materialhanteringsutrustning så som traverser, telfrar och kranar med tillhörande kringutrustning. Du kommer också arbeta med montage och installation av samma produkter. I rollen ingår också att på ett konsultativt och rådgivande sätt ansvara för merförsäljning av komponenter, reservdelar och service. Ditt arbetsområde kommer primärt vara runt om Skellefteå. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Planerat och akut underhållsarbete av traverser, telfrar och kranar.
  • Installation och montage.
  • Rådgivande dialoger med kund kring reservdelar, komponenter och service. 

Om dig
För att passa i rollen ser vi att du har ett driv i din personlighet och vill utvecklas i rollen. Det är också viktigt att du trivs med den sociala aspekten i ett möte med kund vilket ställer krav på din sociala kompetens. Vidare ser vi också att du är prestigelös i ditt förhållningsätt till dina kollegor och din kunskap. Då rollen är självständig där du planerar ditt arbete till stor del själv i dialog med dina kunder ställer det krav på att du är ansvarstagande, strukturerad och flexibel då kunderna kan efterfråga besök utanför ordinarie arbetstimmar. Du bör också vara noggrann och se till att dokumentation, beställningar och tidrapportering sker på ett korrekt sätt. Sannolikt trivs du också med att ha service som en del av din arbetsbeskrivning och får energi av att hjälpa dina kunder!

Vi tror att du kommer lyckas i rollen om du har antingen flera års erfarenheter inom liknande arbetsuppgifter antingen inom samma typ av utrustning eller angränsande branscher. Alternativt kan du vara relativt junior men ha en ambition att fortsätta utvecklas där du har grunderna med dig från utbildning inom el eller automation. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller god förståelse för PLC programmering.

Viktigt för tjänsten: 

  • Grundläggande elkunskaper.
  • B-körkort.
  • Flytande svenska i tal och skrift.
  • Något/några års erfarenhet av liknande roller inom underhåll/servicearbete.
  • Grundläggande kunskaper i mekanik och felsökning.
  • God fysisk status och bekväm med arbete på hög höjd.

Övrigt:
Start: 
Enligt överenskommelse.
Omfattning: Hyrrekrytering (Konsult 6 månader via Needo, därefter tillsvidareanställning hos Dematek).
Plats: Skellefteå
Lön: Fast lön enligt överenskommelse.

Låter rollen som Servicetekniker till Dematek intressant? Urvalet sker löpande så sickar därför in din ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.dematek.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (11 dagar kvar)