Hoppa till innehåll
Björkdalsgruvan logotyp

Arbetsmiljöingenjör Björkdalsgruvan i Skellefteå

Publiceringsdatum
23 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Erfarenhet av arbetsmiljöfrågor och motiveras du av förbättringsarbete för riskreducering? Björkdalsgruvan rekryterar!

Har du erfarenhet av att arbeta systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor inom industriell verksamhet? Motiveras du dessutom av arbetsmiljörelaterade frågor som bidrar till en ökad säkerhet och trygg arbetsmiljö samt att arbeta nära verksamheten? Bra! En av världens renaste guldgruvor Björkdalsgruvan strax utanför Skellefteå behöver förstärka sitt HS team. I rollen som arbetsmiljöingenjör bidra du till att säkerställa en trygg och hälsosam arbetsplats under och ovanjord.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Björkdalsgruvan är belägen vid Sandfors utanför Skellefteå och är en av norra Europas största gruvor för utvinning av guldmalm. Björkdalsgruvan är en relativt ung gruva med drygt 240 engagerade och drivna medarbetare och ett hundratal entreprenörer. Gruvan omsätter ca 840 MSEK och ägs av Mandalay Resources, som har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade.

Som arbetsmiljöingenjör ansvarar du tillsammans med kollegorna för att säkerställa en trygg och hälsosam arbetsplats genom att systematiskt genomför riskbedömningar, driva förebyggande -och förbättringsarbete i verksamheten,

Förutom ett spännande och utvecklande uppdrag, erbjuds du en roll i ett företag med korta beslutsvägar, med ett nytänkande och en företagskultur som är familjär.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Utveckla introduktion för nyanställda.
 • Planera och anordna utbildningar inom arbetsmiljö.
 • Driva och utveckla det förebyggande systematiska säkerhets-, och arbetsmiljöarbetet.
 • Ansvara för att driva uppföljningar utredningar i vårt GRIA system (Rapporteringssystem för riskobservationer, tillbud, och olyckor).
 • Leda och/eller vara delaktig i riskbedömningar inom hälsa och säkerhet.
 • Samordna mätningar och undersökningar av arbetsmiljön i syfte att uppfylla interna och externa krav.
 • Identifiera risker och driva förbättringsarbete för riskreducering
 • Samordna mätningar och undersökningar av arbetsmiljön i syfte att uppfylla interna och externa krav.
 • I rollen ingår kontakt med Myndigheter.
 • Ingå i Gramko arbetsgrupp.
Värt att veta

Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism. Som arbetsmiljöingenjör tillhör du organisatoriskt HS (Health & Safety)- och HR avdelningen, Inom HS teamet finner du tre kompetenta kollegor med ansvarsområden inom exempelvis brandskydd eller som huvudskyddsombud. Du rapporterar till HR/HS chef som leder och engagerar teamet, med stor frihet under ansvar.

Dina arbetstider kommer vara dagtid, måndag - fredag. Här finns goda möjligheter att utvecklas inom bolaget.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har:
 • Utbildning inom arbetsmiljö med några års arbetslivserfarenhet alternativt längre praktisk erfarenhet inom arbetsmiljöområdet.
 • Besitter god kunskap om lagstiftning och regelverk inom arbetsmiljö.
 • Erfarenhet och goda kunskaper inom systematiskt arbetsmiljöarbete från industriell verksamhet.
 • Goda kunskaper inom office paketet.
 • Kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift.
 • Har kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift.
Meriterande är:
 • Om du har erfarenhet av gruvverksamhet.
Som person har du en förmåga att:
 • Kommunicera väl med alla och har lätt för att samarbeta med andra på alla nivåer.
 • Agera prestigelös och kan effektivt utbilda och informera både nyanställda och erfarna medarbetar.
 • Ta initativ varpå du fångar upp behov och agerar med rätt åtgärder.
 • Arbeta strukturerat och systematiskt, men kan också agera flexibelt utifrån verksamhetens behov.
 • Organisera och koordinera, där du är noggrann med detaljer som ger en effektiv administering.
Då kollektivtrafiken är begränsad är det med fördel att du har B-körkort.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Björkdalsgruvan logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 mars 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech