Junior Patentkonsult till Zacco

Junior Patentkonsult till Zacco

Nu har vi en öppning för en junior ingenjör som vill utbilda sig till specialist inom patentområdet. Vi söker dig som har teknisk utbildning inom exempelvis Maskinteknik, stort intresse för digitalisering och innovation och som trivs med att arbeta konsultativt.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en junior patentkonsult till vårt teknikområde Mekanik med placering i Skellefteå. Du kommer få handledning av en erfaren kollega, men även erbjudas mentorskap inom vårt nationella team i kombination med intern och extern utbildning. Detta med målsättning om att självständigt kunna bistå kunder i att skydda sina tekniska innovationer. På längre sikt är målsättningen för tjänsten att du ska kunna bli auktoriserad European Patent Attorney.

Hos oss har du fördelen att jobba i dedikerade teknik- och kundteam och är samtidigt del i ett stort team av kollegor inom alla discipliner. I arbetet ingår alla aspekter av självständigt kundansvar, rådgivning och handläggning av patentärenden, inklusive arbete med patentansökningar, Freedom- to-Operate och nyhetssökningar, strategisk analys, invändningar, intrångsanalyser, representation inför patentverk eller domstol mm.

Din bakgrund/Dina egenskaper

Vi ser att du är utbildad civilingenjör inom exempelvis automation eller konstruktion, med intresse för teknik och juridik och gärna har något års arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från industripatentavdelning eller patentverk är mycket meriterande. Du ska vara självständig, nyfiken och proaktiv i ditt arbetssätt. Samtidigt förstår du att samarbete i team ger mervärde för alla parter. Du är intresserad av att skapa och underhålla kundrelationer och vill utveckla ditt affärsnätverk.

Tveka inte att kontakta oss! Om du är rätt person så finns stora möjligheter till både ett roligt och utmanande jobb kombinerat med personlig utveckling. Du får kollegor som är de mest kompetenta och erfarna i branschen. Vi erbjuder attraktiva lönemodeller och förmånspaket.

Du kommer att tillhöra ett av våra teknikteam i region Sweden East & North, där regionen idag består av drygt 100 medarbetare.

Information och kontakt

I denna rekrytering samarbetar Zacco med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast 25 augusti. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434 linnea@wikan.se
Mer info
Kontaktperson Linnéa Engman
Telefon 0910-770983
Email Mejla Linnéa Engman
Område Skellefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wikan Personal
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Zacco är ett modernt konsultdrivet företag med ett 360° perspektiv på immateriella rättigheter (IP). Vi hanterar allt från inlämning av patentansökningar, registrering av varumärken och designskydd, till tvistlösning, informationssäkerhet och portföljhantering.

Vår vision är att säkra och skydda våra kunders innovationsprocesser och immateriella tillgångar. Med vår tekniska och juridiska expertis kombinerad med vår erfarenhet arbetar vi för att värna om våra kunders innovationer så att dessa kan utvecklas och nå deras fulla potential.

Vårt mål är att vara våra kunders föredragna samarbetspartner inom IP-rådgivning, samtidigt som vi vill vara deras innovationspartner inom den teknikutveckling som behövs för att på bästa sätt möta digitaliseringen - den digitalisering som är på fortsatt framfart inom IP-världen och i världen som helhet.

Vi är fler än 300 experter inom samtliga grenar av IP-området, vilket inkluderar ett stort antal erfarna patent-, varumärkes- och designrådgivare såväl som högkvalificerade jurister, administratörer och IT-specialister.