Konstruktionschef till Ursviken Technology

Konstruktionschef till Ursviken Technology

Ursviken är en global tillverkare av högkvalitativa maskiner inom plåtbearbetning såsom kantpressar, gradsaxar och andra specialdesignade maskiner för att möta våra kunders mest krävande behov. Ursviken har lång erfarenhet och ett stort kunnande om produktion inom tung industri och har som ambition att tillverka maskiner som är ledande inom flexibilitet, kvalitet och produktivitet med ett stort fokus på kunden.

Omsättningen för Ursviken Technology AB uppgår till ca 150 mkr och exportandel är 75%. Företaget är beläget i Ursviken utanför Skellefteå. I koncernen ingår dotterbolaget Ursviken Inc som utgör ett nätverk av försäljning och service av maskiner inom Amerika.

Tjänsten

Förutom konstruktion av nya produkter är du tekniskt ansvarig för kantpressar och gradsaxar samt att teknisk dokumentation finns för säljbara produkter. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Tjänsten innebär personalansvar för ett 10-tal medarbetare. Främst i uppdraget är att leda och fördela arbetet för konstruktionsarbete, produktförbättring och produktutvecklingen. Du verkar till företagets, resultat och lönsamhet. Du har ett stort teknikintresse och god marknadsförståelse samt insikt i helheten. I uppdraget har Du både det operativa och strategiska ansvaret för produktstrategierna, produktförbättringen och utvecklingen av våra produkter. I utvecklingen av produkter är det av stor vikt att vi kan marknaden och känner våra kunders behov. Vi ser därför det som självklart att Du som ansvarig av produkterna har ett stort intresse av våra kunder och marknaden. Det är där vi hittar inspirationen.

Personliga egenskaper

Vi efterfrågar dig som med ett analytiskt, strukturerat, innovativt intresse tar dig an kunders önskemål och vill leverera med hög kvalitet. Du är affärsmässig och arbetar lösningsorienterat gentemot kund, produktion, sälj samt egna avdelningen. Som ledare är du lyhörd, engagerad och uppmuntrar dina medarbetare och kollegor till teamarbete.

Utbildning/Kvalifikationer

Vi efterfrågar ingenjörsexamen eller anskaffad kompetens som krävs för rollen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet ifrån liknande tjänst samt ledningsposition. Du ska kunna utföra Ditt jobb på svenska, engelska och har du goda kunskaper i det tyska språket är det meriterande. Vi ser gärna att Du är bosatt eller beredd att bosätta dig i regionen samt att Du har resvana. Du har god värdefull erfarenhet med datorstöd i utveckling - CAD och erfarenhet med många och varierande kontaktytor inom organisationer.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Rekryteringsprocessen

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Kompetenslaget. För frågor om tjänsten, kontakta Johan Rosenqvist.
Mer info
Kontaktperson Monica Eliasson
Telefon 070-302 87 67
Område Skellefteå
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Tillverkning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Kompetenslaget Norr AB
Hemsida http://www.kompetenslaget.se
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Med över 1000 utbildningsdagar årligen, flertalet rekryterings- och utvecklings- uppdrag på mer än 50 orter, har vi nu tagit ett till kliv in i framtiden. Vi lever som vi lär med värdeord som enkelt. Våra kunder jobbar med oss för att vi gör deras vardag enklare och lättare att verka i.