Fiskodlare till Skellefteå

Fiskodlare till Skellefteå

Statkraft söker nu en Fiskodlare till Kvistforsens fiskodling i Skellefteå. Placeringsort Kvistforsen, Skellefteå kommun.

Om Statkraft:


Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel och har 3600 anställda i 16 länder.

Om tjänsten:

För närvarande jobbar en fiskodlare på anläggningen som varje år odlar upp och producerar ca 155 000 nya laxar och havsöringar. Organisationen ska nu utökas med ytterligare en person. Odlingen är en del av kraftverket Kvistforsens verksamhet och ingår i Ume-Skellefteälvens kraftverksgrupp med 12 anställda.

Rollen:

Du kommer tillsammans med din kollega på plats odla upp lax och havsöring från s k kramning och befruktning och genom hela odlingsprocessen med sortering, matning och dokumentation till den slutliga utsättningen. Du är företagets expert i fiskefrågor vid dialog med myndigheter och andra externa intressenter och ansvarar genom detta arbete för att Skellefteälvens fiskart av lax och havsöring bevaras för kommande generationer framöver.

Du behöver lära känna fisken och utveckla ett seende för hur den mår samt ha en förmåga att ge den en god omvårdnad under hela processen. Arbetet är till stor del rutinstyrt där det krävs att du är noggrann och strukturerad. Att hantera levande djur kräver också ett speciellt handlag och intresse så erfarenhet av liknande jobb eller miljöer kommer väga tungt i rekryteringen.

Allt arbete dokumenteras och följs upp löpande både digitalt och via andra system. Regelbundna kontroller och besök av organisationer kopplat till fiskodlingen kräver också skicklighet i muntlig och skriftlig kommunikation.

Du blir delaktig i de forskningsprojekt som genomförs på fiskodlingen och får utifrån den senaste forskningen, analysera och förbättra processerna i samråd med kollegor, ansvarig chef och kontrollmyndigheter.

Din profil:

Vi söker dig som har ett genuint intresse för djur och natur kombinerat med ett stort tålamod och en fingertoppskänsla för denna typ av storskaliga akvarieskötsel. En utbildning inom biologi och arbete inom den gröna näringen är meriterande. Specifik utbildning, erfarenhet och kunskap inom just fiskodling är inget krav men förstås också mycket meriterande.

Du trivs med rutiner och löpande dokumentation och har med fördel jobbat med liknande rutinmässiga uppgifter tidigare. Du är en nyfiken person som gillar att vara påläst och som gärna utmanar gällande rutiner för att på så sätt utveckla processen i anläggningen på ett driftsäkert sätt.

Slutförd gymnasieutbildning är ett krav samt goda kunskaper inom svenska och engelska både i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i Officepaketet.

Då arbetsområdet sträcker sig över ett stort geografiskt område är även körkort ett krav.

Statkraft erbjuder:
  • Yrkesmässig och personlig utveckling i en koncern under stark tillväxt.
  • En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.
  • En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.
  • Förmånliga villkor och anställningsförhållanden.
Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning, start enligt överenskommelse.

Arbetstid och lön

Dagtid/Fast lön

Övrig information

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med OnePartnerGroup. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Andreas Lindqvist, OnePartnerGroup 073- 413 06 11. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag, sista ansökningsdag 2020-06-06.

Vid frågor om tjänsten kontakta

Sture Andersson, Drift och Underhållschef 070 324 93 56

Roger Holmqvist, Facklig representant Unionen 070- 316 12 29
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 juni 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se