Drift- och underhållstekniker inom vattenkraft

Drift- och underhållstekniker inom vattenkraft

Statkraft söker nu en Senior Drift- och Underhållstekniker till Kvistforsens Kraftverk i Skellefteå. Placeringsort Kvistforsen, Skellefteå kommun.

Om Statkraft:


Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 3600 anställda i 16 länder.

Drift- och Underhållstekniker Kvistforsen

Kvistforsens kraftverk sorterar under Ume-Skellefteälvens kraftverksgrupp. För närvarande är åtta drifttekniker, en drift- och underhållschef samt en underhållsplanerare placerade efter Umeälven och Skellefteälven varav en drifttekniker är fast stationerad vid Kvistforsen. Vid Kvistforsen finns det idag även en fiskodling med tillhörande personal.

Rollen:

Du kommer att arbeta med drift, underhålls- och felsökningsuppgifter i våra kraftverk. Tillsyn av dammar och anläggningar ingår också i dina arbetsuppgifter.

Då arbetsområdet sträcker sig över ett ganska stort geografiskt område är körkort ett krav.

Beredskap ingår som en del i tjänsten.

Övriga arbetsuppgifter som ingår är bland annat:
  • Utföra felsökning självständigt och i grupp för att på bästa sätt minimera störningar i produktionen.
  • Genomföra teknisk problemlösning för aggregat och annan teknisk utrustning i kraftverken.
  • Tillsyn på anläggningarna av t. ex. turbiner, generatorer, intagsluckor, utskovsluckor, dammanläggningar, uteställverk, generatorställverk, lokalställverk, mm.
  • Utföra SJA/riskanalyser.
  • Utföra inköp för drift och underhåll inom ramen för godkänd budget enligt Statkrafts inköpsrutiner.
  • Aktivt arbete i PC miljö med olika stödsystem
  • Samarbete mellan fiskodling och kraftstation
Din profil:

Du har teknisk utbildning med inriktning mot el, drift- & underhåll samt vattenkraft kombinerat med några års erfarenhet från arbete med drift & underhåll inom vattenkraft.

Som person ser vi att du är senior i ditt yrkeskunnande och i hur du möter kända och okända uppgifter i en drift- och underhållstjänst. Du ska kunna arbeta självständigt och trivas med att ha flera olika projekt igång samtidigt. Du har lätt för att samarbeta med andra personer och trivs med utmanande arbetsuppgifter och eget ansvar.

Du får naturligtvis gärna ha erfarenhet av Kvistforsens kraftstation. Meriterande är även om du har erfarenhet av arbete med hälsa, säkerhet och miljökontroll.

Statkraft erbjuder:

Professionell och personlig utveckling i en koncern med internationell tillväxt. En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.En arbetsmiljö som förespråkar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund. I övrigt konkurrenskraftiga villkor.

Övrig information

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med OnePartnerGroup. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Andreas Lindqvist, OnePartnerGroup 073- 413 06 11. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Sista ansökningsdag: 10 juni 2020

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort: Kvistforsen

Kontaktpersoner:

Rekryteringsansvarig OnePartnerGroup Andreas Lindqvist

mob: +46 73 413 06 11

Drift och Underhållschef Sture Andersson

mob: +46 70 324 93 56

Facklig representant SEF: Lars Holmlander

mob: +46 70 575 22 70
Mer info
Område Skellefteå
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 juni 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se