Vikariat inom socialpsykiatrin

Vikariat inom socialpsykiatrin

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter
Som stödassistent eller stödpersonal är du en del av individens väg tillbaka till ett självständigt liv. Du planerar tillsammans med personen vilka åtgärder som behövs för att få ett fungerande vardagsliv och arbetar målinriktat med ett återhämtningsperspektiv. Det kan handla om att skapa och träna in rutiner, att ta sociala kontakter, praktiska göromål eller fritidsaktiviteter. Arbetet innebär samarbete med närstående, resurspersoner och andra arbetsgrupper. Arbetstiden är schemalagd dagtid, kvällar och helger. Journatt och/eller vaken natt kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som med stort intresse, vilja och engagemang kan se det friska hos människor och tillvarata och utveckla deras förmågor. För att anställas som stödassistent behöver du ha utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid med inriktning mot pedagogiskt eller socialt arbete. Om du inte har någon av dessa utbildningar finns möjlighet att anställas som stödpersonal. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med olika funktionsvariationer eller psykisk ohälsa. Tidigare arbete med omvårdnad och socialt arbete utifrån individens behov är också något vi värdesätter. Du har kunskap och intresse av att arbeta med olika kommunikationsstrategier och har ett lugnt och tryggt förhållningssätt. Arbetet kräver att du är uppmärksam och lyhörd och att du trivs med att både arbeta självständigt och i samarbete med andra. Att kunna prata och skriva på svenska är ett krav då du kommer att föra social dokumentation samt kommunicera med person, närstående och kollegor. Du ska ha fyllt 18 år. Skellefteå kommun är finsk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska. Kan du dessutom teckenspråk så ser vi det som en tillgång i våra verksamheter.

Övrigt
Dagligen får ca 1000 personer med funktionsnedsättning stöd av Skellefteå kommun, genom avdelningen Stöd och service. Avdelningen arbetar utifrån ett salutogent perspektiv med målet att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva ett bra liv i hemmet, på jobbet samt på fritiden. Det stöd vi ger anpassas för varje individ och ska öka möjligheterna till ett självständigt och meningsfullt liv. Detta sker genom en verksamhet som är tillgänglig, i ständig utveckling och av hög kvalitet inom daglig verksamhet, gruppbostäder, serviceboenden, korttidsvistelse och personlig assistans. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Victoria Nilsson
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 22 dec 2019 (93 dagar kvar)