VD för Skellefteås kulturhus

VD för Skellefteås kulturhus

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att bygga upp och utveckla verksamheten i takt med att kulturhuset växer fram. Initialt blir ditt fokus att dra upp riktlinjer, bygga varumärket, rekrytera medarbetare och skapa ett program för invigningsåret. Som vd har du ansvar för att kulturhuset fylls med innehåll som välkomnar alla våra invånare och besökare från andra delar av Sverige och världen. Det innebär samordning av de verksamheter som finns på plats i huset samt att locka hit nationella och internationella kulturaktiviteter, möten och evenemang. Som vd har du en viktig roll i att etablera ett brett kontaktnät i och utanför Skellefteå med både kunder och leverantörer samt att bygga en stark gemenskap med ortens lokala aktörer. När kulturhuset står klart och Skellefteås nya hjärta börjar slå, blir ditt uppdrag att utveckla programverksamheten, skapa puls, nya upplevelser och möten.

Kvalifikationer
Du är en driven, modig, lagspelare med erfarenhet av att starta upp och utveckla nya verksamheter. Du har haft både personal- och resultatansvar och trivs i rollen att sälja. Arbetet innebär många kontaktytor och du är både en skicklig kommunikatör som kan engagera och motivera till handling och en duktig samordnare med vana att arbeta i miljöer med många intressenter. Du är intresserad av konst och kultur och tror på dess kraft att beröra, förändra och utveckla människor och samhällen. Med energi och viljan att samarbeta med hela Skellefteå har du förmågan att skapa ett kvalitativt kulturellt utbud som välkomnar, utmanar och sätter Skellefteå på kartan.

Skellefteå erbjuder en plats med unika resurser i form av naturtillgångar, placering och infrastruktur. Vi ligger mitt i en växande marknad med tillgång till företag, invånare och kompetens från hela regionen. Förutom ett nytt kulturhus görs investeringar i flygplatsen, Norrbotniabanan, förnyelsebar energi, skolor, bostäder och många investeringar i den privata sektorn. I Skellefteå investeras i en framtid som är hållbar med en företagsutveckling, stadsutveckling och livskvalitet som människor efterfrågar. Skellefteå erbjuder en möjlighet att kombinera en fantastisk livskvalitet med spännande jobbmöjligheter. Det är en av Sveriges tryggaste platser, med närhet till natur, skola, barnomsorg och samhällsservice. Läs mer här: http://portal.skelleftea.se/flyttahit Vår vision är att Skellefteå ska vara en framsynt och jämställd tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i. Arbetet med visionen kallas Skellefteå 2030 och är ett arbete som vi gör tillsammans i kommunen invånare, näringsliv, offentlig sektor och politiker för att säkra att Skellefteå utvecklas på ett positivt sätt. Läs mer här: http://skelleftea2030.se/om-skelleftea-2030/ Skellefteås kulturhus väntas bli världens högsta träbyggnad och norra Sveriges nya landmärke. Det blir en dynamisk träffpunkt som kombinerar kultur och nöjen med möten, i direkt anslutning till ett nytt premiumhotell med cirka 200 rum, spa och restaurang. I byggnaden kommer även Västerbottensteatern, Skellefteå konsthall, Stadsbiblioteket och Museum Anna Nordlander (MAN) att ha verksamhet. Läs mer här: http://visitskelleftea.se/kulturhus/
Mer info
Kontaktperson Linn Landström
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ett kulturhus som vågar! År 2021 öppnar vi dörrarna till en dynamisk mötesplats mitt i Skellefteås hjärta. Här kommer vi att skapa en mångfald av upplevelser och beröra människor från både när och fjärran. Nu söker vi dig som har modet, drivet och viljan att förverkliga visionen om ett kulturhus som vågar i rollen som vd för Skellefteås kulturhus. Skellefteå är en plats som växer snabbt. Allt fler människor och företag väljer att flytta hit och det finns en gemensam kraft och vilja att investera i vår utveckling mot en hållbar framtid. Kulturhuset får en central roll i utvecklingen av Skellefteå och som vd blir du en nyckelspelare i utformningen av framtiden. Skellefteås kulturhus blir en unik mötesplats som får oss att tänka, känna och växa. Det ger oss möjligheter att skapa nya möten och berika både invånare, besökare och näringsliv. Genom ett rikt utbud av föreställningar, konserter, utställningar och evenemang blir Skellefteås kulturhus en plats i ständig förändring.