Ditt uppdrag som VA-utredare består dels i att vara enhetens representant i en projektgrupp där du hanterar, strukturerar och delger information till interna och externa mottagare. Du kommer att fungera som enhetens ansikte utåt och rollen innebär att du kan behöva tala inför grupp och hantera många samtal med olika människor. Ditt uppdrag består också av att du ska ge råd och upplysningar till våra medborgare och kunder om vatten- och avloppstjänster och du ansvarar för att självständigt kunna handlägga kundfrågor från att ett ärende kommit in till att fatta ett beslut som delges kunden, utifrån de juridiska förutsättningar som finns.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom t ex samhällskunskap eller kommunikation/information, men du kan också ha arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva och dokumentera utredningsarbete samt om du har juridiska kunskaper och kan läsa och förstå kartor. Du är intresserad av kommunikation och information, är van att möta människor och är socialt skicklig. Du behöver också vara strukturerad och välorganiserad och ha förmågan att planera ditt arbete på ett bra sätt. Du har god datorvana och kan skapa informationsmaterial som är lättöverskådligt och tilltalande.

På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Magnus Lundin
Telefon 0910-735000
Område Skellefteå
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Under avdelningen Vatten och avfall finns Verksamhet VA, vars uppdrag är att producera och leverera dricksvatten och biogas samt avleda och rena avloppsvatten. Verksamhetens uppgift är även att planera om- och utbyggnad, nyanläggning och underhålla den allmänna VA-anläggningen, samt att ge medborgarna den information och service som kan förväntas. Nu söker vi en VA-utredare till enheten Kund, som ingår i Verksamhet VA.