Utvecklingsledare

Utvecklingsledare

Du medverkar i ärendehandläggning, domstolsförhandlingar och mot andra myndigheter. Du är en resurs för socialsekreterare på distrikt i fråga om utredningsmetoder, juridiska frågor och i enskilda ärenden. Som utvecklingsledare deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete i samverkan med enhetschef och övriga utvecklingsledare. Du är en resurs för enhetschef och ställföreträdare vid enhetschefens frånvaro.

Kvalifikationer
Socionomexamen. Kunskaper och erfarenheter av myndighetsutövning och utredningsarbete är ett krav. Goda kunskaper i lagstiftning som berör verksamhetsområdet och kunna uttrycka sig i tal och skrift. Förmåga och intresse för att driva utvecklingsarbete och vara ett stöd till socialsekreterare i frågor som rör lagstiftning och utredningsarbete. I din stödfunktion till distriktets socialsekreterare är kunskap om BBIC som utrednings- och arbetsmetod ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom initiativ- och samarbetsförmåga och föredömligt bemötande i kontakten med människor. För tjänsten krävs B-körkort.

Livet är inte alltid enkelt och människor kan behöva stöd och hjälp vid olika tillfällen. Vi inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är viktiga medaktörer i bygget av det goda samhället. Vi arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Vi hjälper personer som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller andra sociala svårigheter. Våra insatser och åtgärder är allt från flyktingmottagning och försörjningsstöd till familje- och drogrådgivning. Vi tror på det goda i människan och värnar om självbestämmanderätt och integritet.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Helena Granström
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du om att arbeta med förändringsarbete och ett arbete där du lär dig nytt varje dag?

Som utvecklingsledare hos oss får du stor nytta av din professionalitet och ditt engagemang. Tempot kan vara högt och flexibelt och framsynthet är ett måste. Du ingår i en distriktsövergripande utvecklingsledargrupp och har även en viktig funktion inom distrikt Öster. Arbetet på distriktet utformas i samarbete med din närmsta chef.