Utvecklingsledare med inriktning digitalisering

Utvecklingsledare med inriktning digitalisering

Som utvecklingsledare kommer du att leda utvecklingsuppdrag, stora och små, inom olika områden kopplat till digitalisering. Det kan vara kortare projekt, men även projekt som sträcker sig över tid. Det kan bland annat handla om att planera, genomföra och följa upp kompetensutvecklingsinsatser. Det kan även innebära att utbilda chefer och medarbetare i ämnen som förändringsledning, digital kompetens eller annan kvalitetsutveckling. Du kommer att vara en drivande person i dessa utvecklingsområden vilket innebär att du håller i möten, workshops och är moderator för de uppdrag som du leder. Ditt uppdrag är under ständig förändring men utgångspunkt är den nationella digitaliseringsstrategin för skolan och förvaltningens handlingsplan för digitalisering. Du kommer att tillhöra avdelningen för Digitalt lärande och arbeta tätt tillsammans med chef, objektsansvarig, IT-handläggare, IT-utvecklare och utvecklingspedagoger. Du kommer att ingå i nätverk regionalt och nationellt, vilket innebär att resor ingår i ditt uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning som är relevant för uppdraget. Du har utbildning inom media/IT samt projektledarkompetens. Vi ser även att du har erfarenhet av förändringsarbete och av att kartlägga och utveckla processer. Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete och av olika plattformar och digitala verktyg. Du har förmåga att: - leda och driva ditt och andras arbete mot uppsatta mål - hantera handledning och utbildning i såväl mindre som större grupper - förmåga att arrangera och moderera konferenser - god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Du tar ansvar för din uppgift, planerar, organiserar, prioriterar arbetet effektivt och håller uppsatta tidsramar. Du kan även anpassa dig till ändrade omständigheter och du ser möjligheter i förändringar. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du kan leda andra i förändringsarbete, skapa engagemang och delaktighet. För tjänsten krävs B-körkort. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter - en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna - för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa - bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Magdalena Kågström
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du få möjligheten att verka mitt i en spännande digital transformation? Skolkontoret är i ständig utveckling med ökad digitalisering för ett breddat och fördjupat lärande. Med en nationell digitaliseringsstrategi, förändringar i läroplaner, och en snabb förändringstakt behöver vi nu förstärka vår organisation med en utvecklingsledare inom digitalisering.