Trygghetsvärdar

Trygghetsvärdar

Trygghetsvärdens uppgift är att tillsammans med hyresgästerna planera och genomföra meningsfulla förebyggande aktiviteter, i större eller mindre grupper. Aktiviteterna anpassas utifrån att de ska fungera, både för den enskilda hyresgästen och gruppen som helhet. Trygghetsvärden ska försöka bidra till att varje hyresgäst känner inflytande, trygghet och har en hög livskvalitet. Det skapas utifrån det goda bemötandet, i dialog med hyresgästerna och utifrån varje hyresgästs behov. Besök i hyresgästernas hem förekommer. I jobbet ingår även administrativa uppgifter, att handla, planera och boka aktiviteter.

Kvalifikationer
Utbildning inom vård och omsorg, lägst på gymnasienivå, och erfarenhet av arbete med äldre eller funktionsnedsatta personer.

Som person är du positiv, ansvarskännande och strukturerad. Du har ett gott bemötande och tycker om att arbeta och samtala med äldre personer. Du kan engagera, motivera, anpassa och stimulera till olika typer av aktiviteter. Du har kunskap om vilka risk- och friskfaktorer samt sjukdomar som äldre kan drabbas av. Det är en fördel om du har många idéer till aktiviteter. Vi ser gärna att du har kunskaper i samtalsmetodik och att leda grupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil.

Vi inom Vård och omsorg strävar efter att alla ska kunna leva livet bäst möjligt. En viktig del av arbetet är att erbjuda stöd till människor att få klara sig själva och bo kvar hemma så länge som möjligt. Vår verksamhet innefattar allt från hemtjänst och stödinsatser till vård- och omsorgsboenden, färdtjänst, hälso- och sjukvård i hemmet och på boenden samt förebyggande verksamhet såsom fotvård, anhörigstöd och dagverksamhet för personer med demenssjukdomar.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Anna Ersson
Telefon 0910-73 65 10
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skebo vill vara Skellefteås ledande Samhällsbyggare och vårt mål är att erbjuda goda hem- och livsmiljöer. På detta sätt ska Skebo vara ett alternativ för hyresgäster som söker ett gott hem oavsett var de är i livet. I Skellefteå kommun finns trygghetsboende för personer över 70 år. Som ett stöd för de boende finns här en trygghetsvärd. Ambitionen är att trygghetsvärden, tillsammans med de boende, ska skapa gemensamma meningsfulla aktiviteter.

Till trygghetsboendena i Skelleftehamn/Bureå/Lövånger söker vi nu vikarierande trygghetsvärdar.