Specialpedagog/speciallärare till Utvecklingsenheten

Specialpedagog/speciallärare till Utvecklingsenheten

Du kommer att ingå i Språkteamet, ett team där ni tillsammans arbetar för att utveckla språkligt och pedagogiskt stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar alltid med barnets bästa i fokus. Du har ett nära samarbete med dina kollegor i Språkteamet, två logopeder, en specialpedagog och en utvecklingspedagog språk, läs och skrivutveckling, dina övriga kollegor i utvecklingsenheten samt pedagoger och skolledare i våra verksamheter. Som specialpedagog/speciallärare jobbar du för att skapa goda förutsättningar för elevers lärande. Du kartlägger och analyserar elevers behov av stöd och anpassningar och är en del i det stödet. Andra arbetsuppgifter är handledning samt att hålla i kompetenshöjande insatser och utbildningar. Du ansvarar också för att följa aktuell forskning inom ditt område.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har grundlärarlegitimation och specialpedagog- eller speciallärarutbildning. Du har god kunskap om läroplanen och de dokument som styr verksamheten, samt kan omsätta teori till praktik. Förmågan att vara självgående, lyfta och ta ställning i olika frågor och se möjligheter i varje elevs individuella utveckling. Du har god samarbetsförmåga och ett stödjande och utvecklande förhållningssätt i kontakten med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har ett gediget intresse av språk och kommunikation och god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Meriterande är om du har någon formell utbildning och kompetens inom området språk och kommunikation. Du är väl förtrogen med kompensatoriska hjälpmedel och ser digitaliseringens möjligheter som självklara. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver att du har körkort och tillgång till egen bil. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter - en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna - för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa - bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Cathrine Lundmark
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Expansiva Skellefteå erbjuder stimulerande livsmiljöer med närhet till det mesta. Som anställd hos Skellefteå kommun är du en viktig samhällsbyggare med tillgång till personalförmåner, fortbildning och utvecklingsmöjligheter. Just nu söker Skolkontoret en specialpedagog eller speciallärare till Språkteamet, Utvecklingsenheten. Utvecklingsenheten arbetar med pedagogiskt stöd och utveckling. Enheten leds av en utvecklingschef. I enheten finns Pedagogiska stödteamet, utvecklingspedagoger kopplade till verksamheter samt Språkteamet. Utvecklingsenheten sitter på plan 1 i Stadshuset och har egna kontor i närheten av varandra vilket främjar och underlättar det dagliga samarbetet. Enheten präglas av ett öppet klimat med nära till skratt och arbetsglädje där vi välkomnar nya idéer samt hjälper och ställer upp för varandra. Pedagogiska diskussioner kännetecknar arbetsplatsen.