Specialpedagog/speciallärare, Auraskolan/Örjansskolan F-5

Specialpedagog/speciallärare, Auraskolan/Örjansskolan F-5

Du ingår i ett arbetslag där ni tillsammans ansvarar för att skapa en trygg och pedagogiskt utvecklande miljö för barnen. Du arbetar alltid med barnen i fokus. Du har ett nära samarbete med kollegor, vårdnadshavare och andra samverkansparter. Som specialpedagog/speciallärare jobbar du för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande. Du kommer att kartlägga och analysera elevers behov av stöd och anpassningar samt erbjuda individuellt stöd.

Auraskolan är just nu med i ett utvecklingssamarbete med Skolverket som heter Samverkan för bästa skola. Din roll i detta är något som vi tillsammans utformar utifrån dina önskemål och våra behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation och specialpedagog- eller speciallärarutbildning. Vi ser gärna att du som ännu inte fått din legitimation också söker jobbet. Visa då upp en kvittens från Skolverket.

Du är förtrogen med läroplanen och andra styrdokument och har förmåga att omsätta teori till praktik. Du är självgående, kan lyfta och ta ställning i olika frågor och ser möjligheter i varje elevs individuella utveckling. Du har förmåga att skapa och upprätthålla professionella, goda och förtroendefulla relationer samt har lätt för att samarbeta med elever, föräldrar och kollegor. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Urban Holmberg
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Expansiva Skellefteå erbjuder stimulerande livsmiljöer med närhet till det mesta. Som anställd hos Skellefteå kommun är du en viktig samhällsbyggare med tillgång till personalförmåner, fortbildning och utvecklingsmöjligheter.

Auraskolan ligger cirka 1,5 mil utanför centrala Skellefteå med närhet till naturen. På skolan finns ett fritidshem med två avdelningar och årskurserna F-2. Skolan har cirka 140 barn och 20 medarbetare. Läs mer om Auraskolan här: http://www.skelleftea.se/Auraskolan

Som lärare/pedagog hjälper du varje elev att bli sitt bästa jag. Vi söker dig som vill bli en del av vårt bästa oss!