Sommarjobb, vård och omsorg, stöd och service

Sommarjobb, vård och omsorg, stöd och service

HEMTJÄNST/ÄLDREBOENDE
Som undersköterska eller vårdbiträde inom hemtjänsten och på vård- och omsorgsboende (äldreboende) stöttar du individer med praktiska sysslor och personlig omvårdnad.

En del av hemtjänsten är Nattpatrullen. Där är uppdraget att skapa trygghet för de som kan ha svårt att komma till ro på natten. Du är också den som är först på plats när någon har aktiverat sitt trygghetslarm. Du arbetar självständigt med mycket frihet och mycket ansvar.

GRUPPBOSTAD/SERVICEBOSTAD/KORTTIDSBOENDE
I arbetsuppgifterna på gruppbostad, servicebostad eller korttidsboende ingår att stötta människor i personlig omvårdnad, praktiska sysslor, fritidsaktiviteter och sociala kontakter. Du är också ett stöd i boendets pedagogiska verksamhet.

PERSONLIG ASSISTANS
Som personlig assistent jobbar du i personens hem och dina arbetsuppgifter utgår från den enskildes önskemål och behov. Arbetsuppgifterna kan bland annat innebära medicinska insatser, personlig omvårdnad, praktiska sysslor, fritidsaktiviteter och sociala kontakter.

Inom alla yrkesområden ingår social och medicinsk dokumentation. Arbetstiden är schemalagd dagtid, kvällar, helger och nätter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som känner starkt engagemang, är ansvarsfull, pålitlig och lyhörd i ditt arbete. Du bemöter och visar respekt för brukarens behov och önskemål.

Det är meriterande om du har utbildning eller studerar inom området vård och omsorg. Erfarenhet av liknande arbete och annan arbetslivserfarenhet är också något vi värdesätter.

Du ingår i ett arbetslag, men vissa arbetsuppgifter innebär ändå ensamarbete och därför krävs det att du är självständig och kan fatta egna beslut. Att kunna prata och skriva på svenska är ett krav då du kommer att föra social dokumentation, utföra en del medicinska insatser samt kommunicera med brukare. Du ska ha fyllt 18 år.

På socialkontoret är människan i centrum. Vi får dagligen dela glädje och sorg med äldre, personer med funktionsnedsättning, personer med missbruksproblem, barn, ungdomar och deras familjer. Cirka 3 700 anställda inom vård och omsorg, stöd och service samt individ- och familjeomsorgen ger omvårdnad och trygghet till dem som behöver stöd, råd och hjälp. Med empati, kunskap och engagemang bidrar vi till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Vi är samhällsbyggare och våra ledord är professionalitet, engagemang och framsynthet.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Helen Abrahamsson
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 16 juni 2019 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa trygghet och glädje för andra? Vi har bra och viktiga jobb inom vård och omsorg och stöd och service. Vi söker dig som vill jobba som personlig assistent, stödassistent, vårdbiträde eller undersköterska.

Vi har introduktionsutbildning för alla nyanställda vikarier.