Sommarjobb arbetsterapeuter/fysioterapeuter

Sommarjobb arbetsterapeuter/fysioterapeuter

I nära samarbete med multiprofessionella teamet utför du vård- och omsorg hos personer med beslut om korttidsvistelse på Skellefteå korttidscentra.

Du arbetar schemalagd arbetstid, inga delade turer. Till Skellefteå korttidscentra kommer individer efter att ansökt om stöd via biståndsbedömare och fått beviljat beslut om korttidsvistelse.

Syftet med Skellefteå korttidscentra är att:
* stärka kvarboende genom att efter biståndsbeslut utreda möjligheten till kvarboende
* erbjuda återkommande kortidsvistelse för personer som ett stöd till personen och anhöriga

Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt. Det innebär att i de dagliga aktiviteterna ge individen stöd att använda och bevara sina resurser, som till exempel att fortsätta klara förflyttningar, av- och påklädning, personlig vård, att äta, bädda sin säng med mera.


Kvalifikationer
Vi söker dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom vård och omsorg.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vilket innebär att du känner starkt engagemang, är ansvarsfull, pålitlig och lyhörd i ditt arbete. Du har förmåga att bemöta och visa respekt för patienternas behov och önskemål. Du trivs med att arbeta självständigt och tillsammans med andra.

Vi inom Vård och omsorg strävar efter att alla ska kunna leva livet bäst möjligt. Vår verksamhet innefattar allt från hemtjänst och stödinsatser till äldreboenden, färdtjänst, hälso- och sjukvård i hemmet och på boenden samt förebyggande verksamhet såsom fotvård, anhörigstöd och dagverksamhet för personer med demenssjukdomar.
Avdelningen Stöd och service arbetar mot målet att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva ett bra liv i hemmet, på jobbet samt på fritiden. Verksamhetens bedrivs inom daglig verksamhet, gruppbostäder, serviceboenden, korttidsvistelse och personlig assistans.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Maria Löfgren Lindqvist
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 19 maj 2019 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hälso- och sjukvårdsenhetens ansvar och uppdrag är att erbjuda vård till de patienter som enligt socialtjänstlagen fått beslut som berättigar till vård eller till hemsjukvårdspatienter. Hälso- och sjukvårdsenhetens målbild är att inskrivna patienter upplever en sammanhållen vård, omsorg och rehabilitering som är trygg och säker.

Skellefteå korttidscentra finns inrymt i lokaler på äldreboendet Regnbågen som ligger på Anderstorp. Korttidscentrat består av fyra enheter med 9-11 platser per enhet. De som arbetar på Skellefteå korttidscentra är undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och boendechef.

Inför sommaren söker vi ett antal fysioterapeut- och arbetsterapeutstudenter för vikariat inom vård- och omsorg korttidsverksamhet.