Socialsekreterare

Socialsekreterare

Som socialsekreterare arbetar du med allmänt och individuellt riktade insatser, rådgivning samt ger information till personer du möter i dina ärenden. Du utreder ansökningar och anmälningar enligt SoL, LVM och LVU samt verkställer och följer upp insatser. Fokus ligger på utredningsarbete och verkställighet samt att följa personer i förändringsarbete.

Kvalifikationer
Socionomexamen. Kunskaper och erfarenheter av myndighetsutövning och utredningsarbete är ett krav. Du förväntas kunna arbeta självständigt och i grupp. Du har kunskap och erfarenhet av att möta personer i kris samt att fatta svåra beslut. Du har tillit till människors förmåga och vilja till förändring. God samarbetsförmåga samt initiativrik och kreativ i problemlösning. Du har en grundsyn som stämmer överens med socialkontorets mål och värdegrund, känner starkt engagemang och är professionell och lyhörd i ditt arbete. För tjänsten krävs B-körkort.

Livet är inte alltid enkelt och människor kan behöva stöd och hjälp vid olika tillfällen. Vi inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är viktiga medaktörer i bygget av det goda samhället. Vi arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Vi hjälper personer som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller andra sociala svårigheter. Våra insatser och åtgärder är allt från flyktingmottagning och försörjningsstöd till familje- och drogrådgivning. Vi tror på det goda i människan och värnar om självbestämmanderätt och integritet.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Vida Tavakoli Aval
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du om att arbeta med förändringsarbete? Vi på distrikt Öster söker en socialsekreterare.

Att arbete på distrikt innebär att du lär dig nytt varje dag. Du får stor nytta av din professionalitet och ditt engagemang. Tempot kan vara högt, där flexibilitet och framsynthet är ett måste. Du kommer att ingå i ett av våra arbetslag. Anställningen är förenad med dagjour och beredskapstjänstgöring.