Socialsekreterare

Socialsekreterare

Som socialsekreterare arbetar du med allmänt och individuellt riktade insatser, rådgivning samt ger information till de personer du möter i dina ärenden. Du utreder ansökningar och anmälningar enligt SoL, och LVU samt verkställer och följer upp insatser. Fokus ligger på utredningsarbete och verkställighet samt att följa dina klienter i förändringsarbete. Den aktuella tjänsten är för närvarande främst riktade till barn, ungdomar och deras familjer.

Kvalifikationer
Socionomexamen. Erfarenhet av utredningsarbete inom individ- och familjeomsorgen samt kunskap om dess lagrum. Att ha goda kunskaper i utredningsarbetet och kunna göra analys och bedömning utifrån utredningen är viktigt Du har kunskap och erfarenhet av att möta personer i kris samt att fatta svåra beslut. Du har tillit till människors förmåga och vilja till förändring. Du har en grundsyn som stämmer överens med socialkontorets mål och värdegrund, känner starkt engagemang och är professionell och lyhörd i ditt arbete. Att ha goda kunskaper i utredningsarbetet och kunna göra analys och bedömning utifrån utredningen är viktigt. För tjänsten krävs B-körkort. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

Livet är inte alltid enkelt och människor kan behöva stöd och hjälp vid olika tillfällen. Vi inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är viktiga medaktörer i bygget av det goda samhället. Vi arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Vi hjälper personer som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller andra sociala svårigheter. Våra insatser och åtgärder är allt från flyktingmottagning och försörjningsstöd till familje- och drogrådgivning. Vi tror på det goda i människan och värnar om självbestämmanderätt och integritet. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Elin Löfroth
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du om att arbeta med förändringsarbete? Vi på distrikt Söder söker en socialsekreterare. Att arbete på distrikt innebär att du lär dig nytt varje dag. Du får stor nytta av din professionalitet och ditt engagemang. Tempot kan vara högt, flexibilitet och framsynthet är ett måste. Du kommer att ingå i ett av våra arbetslag. Anställningen är förenad med dagjour och beredskapstjänstgöring.