Som skeppare ansvarar du för att isbrytning och assistering av fartyg sker på ett effektivt och bra sätt. Det förekommer då och då även assistering i andra hamnar. Du samarbetar med andra bogserbåtar, lotsar och andra aktörer i hamnområdet. Du ska driva underhåll och utveckling av bogserbåtsverksamheten. Som skeppare har du huvudansvar för: - arbetsbåt och angöringsbryggan - dokumentation och certifikat för våra farleder och utprickning, enslinjer och fyrar - mönstringar och intyg samt behörigheter för personal.

Kvalifikationer
Fartygsbefäl VI, eller högre. Du har behörighet att framföra bogserbåtar på max 500 ton brutto samt radiobehörighet, ROC. Det är meriterande om du har erfarenhet av hamnisbrytning och hamnbogsering. Du har kunskap kring sjöregler och lagstiftning. Som person är du serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och självgående, tar ansvar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar initiativ, hittar nya arbetssätt och driver ditt arbete framåt. För att kunna kommunicera med övrig personal och andra fartyg krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Lars Widelund
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 juli (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå hamn är en medelstor hamn i den norrländska hamnvärlden. Hamnen är en verksamhet inom Samhällsbyggnad på Skellefteå kommun och har i dagsläget 12 anställda. Hamnens främsta exportvarorna är sågade trävaror, energivaror och återvunnen metall. Även konstgödsel, vindkraft, cement och flytande bulk hanteras via den kommunala hamndelen. I hamnområdet finns även Rönnskär som har den största delen av godsvolymerna och där hanteras lastning och lossning av deras egen personal. Hamnen har en isbrytande bogserbåt "Baus" som har en besättning på tre personer. På båten jobbar vi efter en 1/1 modell. Sommartid finns även en till bogserbåt som drivs av en annan aktör.