Sjuksköterskor, vård i livets slut

Sjuksköterskor, vård i livets slut

VÅRD I LIVETS SLUT
Som sjuksköterska med inriktning vård i livets slut fungerar du som ett specialiststöd i frågor om vård i livets slut eller runt specifika patienter. Du utbildar och handleder kontaktsjuksköterskor och håller i ett nätverk för dessa. Introduktion och utbildning av nya sjuksköterskor och övrig personal ingår också i uppdraget. Du förväntas följa aktuell forskning och utveckla den palliativa vården tillsammans med kollegor. Genom att identifiera patientsäkerhetsbrister, ta fram åtgärder och sedan analysera dessa bidrar du till ett ständigt förbättringsarbete.

RESURSTEAMET
Som sjuksköterska inom Resursteamet arbetar du i hemsjukvård på vård- och omsorgsboende eller i ordinärt boende. Du arbetar över hela kommunen och får därför stor variation och flexibilitet i ditt arbete. Du möter många olika patienter och bedömer, planerar, utför och följer upp hälso- och sjukvårdsinsatser för dessa. Du ingår i ett multiprofessionellt team som samarbetar med och kring patienten. Att handleda och stötta andra yrkesgrupper så att de växer i deras yrkesroll är en viktig del av uppdraget. Som sjuksköterska i Resursteamet är du en uppskattad kollega som täcker upp och stöttar när verksamheterna behöver det som mest. Arbetstiderna är dagtid, måndag till fredag.

Kombinationen sjuksköterska med inriktning vård i livets slut och sjuksköterska resursteam bidrar till ökad förståelse för verksamheten och dess behov, samt ger möjlighet att stötta och handleda kollegor på plats och i stunden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill ha ett flexibelt och föränderligt arbete. Du möter många olika patienter och kollegor vilket gör att ingen dag är den andra lik. Du är en problemlösare som har förmåga att snabbt ställa om och prioritera när förutsättningarna ändras. Att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer är något du värdesätter samtidigt som du har förmåga att självständigt driva arbetat framåt på ett professionellt sätt. För att lyckas i rollen krävs att du har en pedagogisk förmåga.

Du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av att arbeta med äldre/geriatrik och vård i livets slutskede. Det är dessutom meriterande om du har specialistutbildning inom något av dessa områden.

Vi inom Vård och omsorg strävar efter att alla ska kunna leva livet bäst möjligt. En viktig del av arbetet är att erbjuda stöd till människor att få klara sig själva och bo kvar hemma så länge som möjligt. Vår verksamhet innefattar allt från hemtjänst och stödinsatser till vård- och omsorgsboenden, färdtjänst, hälso- och sjukvård i hemmet och på boenden samt förebyggande verksamhet såsom fotvård, anhörigstöd och dagverksamhet för personer med demenssjukdomar.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Sari Rytioja
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hälso- och sjukvårdsenheten arbetar med patienter från 18 år och uppåt som har behov av hälso- och sjukvård på primärvårdsnivå i hemmet, både inom särskilt och ordinärt boende. Målet är att erbjuda en hälso- och sjukvård som främjar hälsa, självständighet och upplevelsen av ett meningsfullt liv.

Till Resursteamet söker vi nu två sjuksköterskor som är specialiserade på vård i livets slut. Eftersom rollen är ny har ni stora möjligheter att påverka både rollen och arbetet. Inledningsvis kommer ni att ägna all tid till att vara specialist på vård i livets slut. På sikt är tanken att ni jobbar 50 % med vård i livets slut och 50 % som sjuksköterskor i Resursteamet.

Välkommen med din ansökan!