Personlig assistent

Personlig assistent

Som personlig assistent gör du vardagen möjlig för den enskilde personen. Genom lyhördhet, delaktighet och flexibilitet finnas du till hands i de situationer personen behöver hjälp. Du ansvarar för att ge den enskilde inflytande och självbestämmande i utformandet av assistansen. I arbetsuppgifterna ingår personlig omvårdnad, sociala kontakter, praktiska göromål samt fritidsaktiviteter samt samarbete med närstående, resurspersoner och andra arbetsgrupper.

Kvalifikationer
Godkänd gymnasieutbildning så som Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot pedagogiskt eller socialt arbete. Meriterande är erfarenhet av liknande arbete så som utvecklingsstörning, neurologiska, fysiska, psykiska eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, sjukdomstillstånd och åldrandets sjukdomar. Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och grundläggande IT-kunskaper.

Du har ett hälsofrämjande förhållningssätt och ser det friska genom att tillvarata och utveckla personens förmågor. Du har kunskap och intresse av att arbeta pedagogiskt och av att ge stöd och omsorg. Du tar i alla situationer hänsyn till en enskilde personens integritet genom ödmjukhet och respekt för den enskildes privatliv, behov och önskemål.

Du är lyhörd i din kontakt med personen och dennes anhöriga. Du har en grundsyn som stämmer överens med socialkontorets mål och värdegrund, känner starkt engagemang och är professionell och framsynt i ditt arbete. Du trivs med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. För tjänsten krävs körkort.

På socialkontoret är människan i centrum. Vi får dagligen dela glädje och sorg med äldre, personer med funktionsnedsättning, personer med missbruksproblem, barn, ungdomar och deras familjer. Cirka 3 700 anställda inom Vård och omsorg, Stöd och service samt Individ- och familjeomsorgen ger omvårdnad och trygghet till dem som behöver stöd, råd och hjälp. Med empati, kunskap och engagemang bidrar vi till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Vi är samhällsbyggare och våra ledord är professionalitet, engagemang och framsynthet.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Sara Solomon
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Personlig assistans riktar sig till personer med funktionsnedsättning som i olika omfattning behöver assistans. Stödet anpassas för varje individ och ska bidra till ökad självständighet och delaktighet i samhällslivet. Människor med funktionsnedsättning ska kunna leva ett bra liv i hemmet, jobbet och på fritiden. Hjälpen kan avse personlig omvårdnad, måltider, sociala kontakter, fritidsaktiviteter eller annan hjälp som förutsätter ingående kunskaper om den enskilde. Schemalagd arbetstid dagar, kvällar, helger och nätter.

Arbetsplatsen är belägen i brukarens hem i Skellefteå.