Kulturskollärare

Kulturskollärare

Om arbetsplatsen
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull skol- och fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på Kultur- och fritidskontoret! Kulturskolan ger estetisk utbildning och ett rikt och meningsfullt fritidsliv för barn och unga. Vi bidrar till ett levande kulturliv, vilket skapar attraktionskraft och tillväxt för hela kommunen. Kulturskolan verkar för ett öppet samhälle genom delaktighet, gemenskap och integration mellan olika generationer och kulturer. Verksamheten bidrar till att förverkliga barnens sociala och kulturella rättigheter i enlighet med Barnkonventionen. Kulturskolan i Skellefteå erbjuder dels kurser inom olika konstformer som t ex dans, musik och teater men även kurser och aktiviteter inom andra konstuttryck i projektform eller i samarbete med externa aktörer som t ex slöjd och berättande. På Kultur- och fritidskontoret jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad och vår yttersta ambition är att alla ska ha möjlighet till ett rikt och stimulerande utbud av kulturaktiviteter. Utöver kulturskolan omfattar vår verksamhet inom kulturområdet, bland annat, bibliotek, konsthall, kulturutveckling och offentlig gestaltning. Välkommen till en mångsidig och inspirerande arbetsplats!

Arbetsuppgifter
Har du djupa kunskaper i ett konstnärligt ämne och vill inspirera barn och unga? Nu satsar vi på Kulturskolan i Skellefteå och söker därför dig med bred kompetens och som kan undervisa inom ett eller flera uttryck. Som lärare i kulturskolan arbetar du både med grupper och individer. Kulturskolan värnar om sitt goda samarbete och vi ser gärna att du kan bidra med idéer kring utveckling av samarbeten med andra verksamheter inom och utanför vår förvaltning. Som kulturskollärare i Skellefteå kommer du att bli en viktig kugge i vårt utvecklingsarbete. Kompanjonlärarskap kan ingå, vilket innebär att du tillsammans med klassläraren planerar, målsätter och gemensamt ansvarar för barnens estetiska lärprocess. Tjänsterna är på heltid och får gärna vara kombinationer av olika konstformer, metoder eller instrument. För dessa tjänster gäller att arbete förekommer såväl dagtid som kvällstid. Tjänsterna är semesteranställningar.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med inriktning mot arbete i kulturskola alternativt en kombination av djupa ämneskunskaper kopplat med pedagogik för konstnärlig verksamhet. Då alla tänkbara områden, även estetiska, går mot en riktning där digitala verktyg blir en naturlig del ser vi gärna att du har erfarenhet och intresse av att använda tekniken i ditt uppdrag. Kursverksamhetens innehåll kan till viss del anpassas efter den kompetens du själv innehar. Du kommer att arbeta självständigt samt med kollegor i planerande av lektioner och aktiviteter. Eleverna kommer under din ledning att under läsåret få visa upp sina kunskaper i olika sammanhang och evenemang som Kulturskolan arrangerar Vi ser det som meriterande om du har praktisk erfarenhet av att arbeta med barngrupper där även barn med funktionsvariationer ingått. För att trivas hos oss behöver du kunna arbeta självständigt men även trivas att samarbeta med andra. Du besitter en god samarbets- och initiativförmåga och trivs i en skapande miljö. Du uppskattar en arbetsvardag som präglas av struktur och som är välorganiserad där du följer upp och utvärderar dina insatser för att kunna förfina och förbättra. Du är öppen och nyfiken och har ett konstnärligt driv och framförallt - du gillar mötet med barn och unga och att förmedla kulturglädje. Arbetet kräver att du har B-körkort och tillgång till bil. För att arbeta inom Kulturskolans verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. (Utdrag för arbete inom skola eller förskola, 442.5). Du beställer själv utdraget hos polisen på polisen.se. Utdraget är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Utdraget ska bifogas i din ansökan eller visas upp vid en eventuell intervju.

Övrigt
Kultur- och fritidskontoret är en aktiv del i samhällsbyggandet och ska verka för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, ett tillgängligt bibliotek och därutöver ett berikande samarbete med våra lokala föreningar. Vi vill säkerställa ett rikt utbud av fritids- och kulturaktiviteter för att skapa ett framåtsyftande och attraktivt Skellefteå. Genom verksamhet i egen regi och i nära samverkan med andra skapar vi förutsättningar för en berikande och hälsofrämjande fritid som bidrar till en attraktiv och stimulerande livsmiljö där hela människan kan växa och må bra. Genom vårt förhållningssätt stärker vi jämställdhet och integration, inbjuder till aktivitet och förmedlar en positiv bild av Skellefteå. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Susanne Sinclair
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (5 dagar kvar)