Industridoktorand

Industridoktorand

I Skellefteå kommuns underhållsystem för ledningsnätet finns en stor mängd driftsdata insamlat. I dagsläget används detta tillsammans med den kunskap som finns hos medarbetare för att göra bedömning om vilka delar av ledningsnätet som är i störst behov av åtgärder. Allt eftersom tekniken utvecklas kan ännu mer information lagras. Arbetet med att analysera underlaget är tidskrävande och komplext. Som doktorand kommer du att arbeta med att utveckla nya metoder för insamling av och tolkning av resultaten från verksamhetens system. Vidare kommer riskbaserade metoder för stöd av beslut om underhåll och åtgärder att utvecklas och utvärderas. Beslutsmodellerna ska utformas med målsättningen att rätt underhåll kan utföras i rätt tid och på rätt plats. I beslutsmodellerna kommer även alternativa underhållsmetoder att analyseras och utvärderas. Det är även viktigt att värdera, och göra känslighetsanalyser, för de olika faktorer som påverkar framtida underhållsarbete. Efter projektets genomförande övergår doktorandtjänsten till en tjänst som expert inom området planerat och förebyggande underhåll för vatten och avloppsanläggningar, med inriktning mot ledningsnät. Du blir därmed också en viktig medarbetare för det fortsatta underhållsarbetet inom Skellefteå kommuns VA-verksamhet. Skellefteå kommun kommer att vara din arbetsgivare, medan Chalmers ansvarar för den akademiska delen. Det innebär att du under din tid som industridoktorand kommer att tillbringa tid både i Skellefteå och i Göteborg. Mycket av arbetet mot universitetet kan lösas med modern teknik som tex Skype. Doktorandprojekten är i sin helhet en del i forskningssamarbetet InfraMaint Smart Integrated Infrastructure Maintenance ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt som samlar forskare från universitet och institut med en inriktning mot underhållsfrågor inom kommunal infrastruktur. Mer information om InfraMaint hittas via följande länk: www.mistrainframaint.se

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en Civilingenjörs- eller magisterexamen (minst 240 högskolepoäng)inom samhällsbyggnad, väg- och vatten, naturresursteknik eller närliggande områden. Du har erfarenhet av underhållsteknik och LEAN. Som person är du initiativrik och självgående, du tar ansvar för att driva ditt arbete framåt. Du har en god analytisk förmåga. Körkort B är ett krav.

På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Helena Jonsson
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Industridoktorand, med tillsvidareanställning vid Skellefteå kommun, inom tillståndsbedömning av kommunal infrastruktur och beslutsstöd för underhåll av va-ledningsnät. Skellefteå växer. Ett helt nytt Skellefteå utvecklas. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet med att möta utvecklingen. Det byggs och planeras som aldrig förr. Nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur tar form. Utvecklingen kräver en långsiktig plan och det har Skellefteå. Samtidigt behöver vi vårda det vi har. Ett framsynt och smart underhållsarbete fordrar bra tillståndsbedömningar och ett utvecklat beslutsstöd. Därför söker vi nu en doktorand till oss i Skellefteå. Den akademiska kopplingen kommer att vara till Chalmers och doktorandtjänsten är en del av projektet Mista InfraMaint. Du kommer att vara placerad i Skellefteå men tjänsten innebär även vistelse vid Chalmers i Göteborg. Vi erbjuder dig möjlighet att kombinera forskning med praktisk tillämpning och du kommer att vara delaktig i Skellefteå kommuns framtida utveckling. Välkommen med din ansökan.