IT-systemspecialist Säkerhet

IT-systemspecialist Säkerhet

Du ingår i ett team som ansvarar för kommunens infrastruktur där du bidrar med din expertis och tar en aktiv roll i hur vi arbetar med säkerhet. Med fokus på en optimerad och säker driftmiljö arbetar du innovativt och nytänkande tillsammans med interna och externa resurser för att hitta lösningar som gör vardagen enklare för våra kunder och medarbetare. Teamet ansvarar bland annat för utveckling och drift av följande plattformar SCCM, Exchange, Office365, Intune, SQL, Active Directory, Azure och Datacenterlösningar. I rollen som IT-systemspecialist äger du tillsammans med IT-säkerhetssamordnare ansvaret för att vidareutveckla det systematiska IT-säkerhetsarbetet inom kommunen samt att stödja projekt och drift i det dagliga arbetet med hantering av IT-säkerhetsfrågor. Din roll är strategisk, taktisk och operativ med ansvar för riktning, stöd, samordning, utveckling och uppföljning av IT-säkerhetsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av IT-infrastruktur kopplat mot IT-säkerhet samt erfarenhet av arbete med nätverk och brandväggar. Du har erfarenhet av att arbeta med Microsofts Enterprise produktpalett Onprem och det är meriterande om du dessutom har kännedom om Microsoft Enterprise produktpalett Cloud. Du är skicklig i att hitta samband, se logiska mönster och i att få ihop delarna till en helhet. Du är analytisk och har förmåga att hitta lösningar på komplicerade problem. Du tar ansvar för din uppgift, tar tag i det som behöver göras och ser till att slutföra. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Wallerström
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Systemadministration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 sept (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nya tekniska trender tillsammans med den kraftiga tillväxten av digitala tjänster och marknadskoncentrering av molnplattformar för drift, lagring, nätverk samt digitala arbetssätt hos globala leverantörer ställer nya krav på IT-avdelningen. Vi strävar efter att ligga i framkant med en modern IT-miljö och utforskar nyfiket nya miljöer. På IT-avdelningen skapar vi värde för medborgare och kommunens verksamhet. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Skellefteå! Som medarbetare på IT-avdelningen har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer - en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.