IT-systemansvarig

IT-systemansvarig

I rollen som IT-systemansvarig äger du ansvaret för att säkerställa en optimal hantering av de verksamhetssystem som ingår i IT:s leveransansvar. Du arbetar nära leveransteamet där du både tar emot förändringsönskemål men även arbetar proaktivt och kommer med förslag på förbättringar. Som IT-systemansvarig har du nära samarbete med både interna och externa parter. Du har övergripande ansvar för dessa områden - konfigurering, förbättringar, prestandaoptimering, anpassningar och uppgraderingar av verksamhetssystem - systemdokumentation, behörighetshantering, systemsäkerhet och övervakning - samordning av förändringsönskemål och förslag avseende system och process - kvalitetssäkring av krav- och lösningsspecifikationer inom ditt ansvar - ansvar för att systemen uppfyller verksamhetens krav på stabilitet, tillgänglighet, prestanda, säkerhet och funktionalitet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har goda kunskaper i hur IT-komponenter som integrationer, mjukvara, hårdvara och hostning påverkar en applikations tillgänglighet, funktion och prestanda. Du har goda kunskaper i felsökning och problemlösning och har tidigare arbetat med systemförvaltning av system med många användare. Du kommer ofta med nya idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Du får saker att hända, tar tag i det som behöver göras och tar ansvar för uppgiften. Det är naturligt för dig att bygga relationer och nätverk och du har både intresse och vilja att hjälpa andra och leverera bra lösningar till slutkund. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Thomas Granlund
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 okt (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nya tekniska trender tillsammans med den kraftiga tillväxten av digitala tjänster och marknadskoncentrering av molnplattformar för drift, lagring, nätverk samt digitala arbetssätt hos globala leverantörer ställer nya krav på IT-avdelningen. Vi strävar efter att ligga i framkant med en modern IT-miljö och utforskar nyfiket nya miljöer. På IT-avdelningen skapar vi värde för medborgare och kommunens verksamhet. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Skellefteå! Som medarbetare på IT-avdelningen har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer - en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.