IT-säkerhetstekniker

IT-säkerhetstekniker

Om arbetsplatsen
Skellefteå kommuns IT-avdelning har höjt ribban rejält och tagit klivet från en traditionell IT-avdelning till en modern verksamhet som ligger i framkant, både vad gäller teknik och arbetssätt. Kommunens medarbetare och kunder ställer nya och högre krav, vilket motiverar oss att fortsätta utforska nya IT-miljöer och tekniska lösningar.

Under den senaste tiden har vi framgångsrikt rekryterat ett flertal olika specialister och nu söker vi dig som är intresserad av att komplettera vårt team i rollen som IT-säkerhetstekniker.

Hos oss har du dessutom möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer - en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.

Arbetsuppgifter
Du ingår i ett team som ansvarar för kommunens infrastruktur där du bidrar med din expertis och tar en aktiv roll i hur vi arbetar med säkerhet. Tillsammans med IT-säkerhetssamordnaren ansvarar du för att vidareutveckla det systematiska IT-säkerhetsarbetet inom kommunen samt att stödja projekt och drift i det dagliga arbetet med hantering av IT-säkerhetsfrågor.

Som stöd i arbetet med IT-säkerhet finns en arbetsgrupp som hanterar informationssäkerhetsfrågor där du kommer att vara en viktig del i form av teknisk expertis. Din roll är att vara delaktig i att omvandla de riktlinjer som tas fram på informationssäkerhetssidan till en teknisk verklighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av IT-infrastruktur i Enterprisemiljö kopplat mot säkerhet. Vi ser gärna att du har viss erfarenhet av informationssäkerhetsarbete och dess koppling till IT-säkerhet.

Du är en skicklig tekniker som har förmåga att hitta samband, se logiska mönster och att få ihop delarna till en helhet. Du är analytisk och har förmåga att hitta lösningar på komplicerade problem. Du tar ansvar för din uppgift, tar tag i det som behöver göras och ser till att slutföra.

Övrigt
Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Wallerström
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 sept 2019 (8 dagar kvar)