IT-projektledare

IT-projektledare

Om arbetsplatsen
Skellefteå kommuns IT-avdelning har höjt ribban rejält och tagit klivet från en traditionell IT-avdelning till en modern verksamhet som ligger i framkant, både vad gäller teknik och arbetssätt. Kommunens medarbetare och kunder ställer nya och högre krav, vilket motiverar oss att fortsätta utforska nya IT-miljöer och tekniska lösningar.

Under den senaste tiden har vi framgångsrikt rekryterat ett flertal olika specialister och nu söker vi dig som är intresserad av att komplettera vårt team i rollen som IT-projektledare.

Hos oss har du dessutom möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.

Arbetsuppgifter
Som IT-projektledare driver du projekt som syftar till att utveckla kommunens infrastruktur samt göra vardagen enklare för våra kunder och kommunens medarbetare. I din roll samarbetar du aktivt med interna och externa aktörer och ansvarar för att projekten genomförs utifrån ett helhetsperspektiv.

Du ansvarar även för att utveckla IT-avdelningens sätt att arbeta i projekt, exempelvis inom ny infrastruktur, utredningsarbeten och utvecklingsprojekt tillsammans med andra förvaltningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tidigare arbetat som senior projektledare och har goda kunskaper i projektledning, projektplanering och projektverktyg. Du har förmåga att skapa effektiva strukturer och att motivera och leda team mot uppsatta mål. Du har teknisk kompetens och övergripande kunskap inom IT och teknik.

Du är skicklig i att kommunicera och det är naturligt för dig att bygga relationer och nätverk. Du har ett brett perspektiv i ditt sätt att tänka och agera, du hittar samband, ser logiska mönster och får ihop delarna till en helhet. Du tar ansvar för din uppgift, tar tag i det som behöver göras och ser till att slutföra.

Övrigt
Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Wallerström
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Data & IT, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 sept 2019 (13 dagar kvar)