IT-kundansvarig

IT-kundansvarig

Som IT-kundansvarig (Business Relationship Manager) driver du projekt inom ditt område och bidrar till kvalitetssäkring och vidareutveckling av IT-områdets beslutade processer. Samarbetet mellan verksamhet och IT sker primärt via våra förvaltningsobjekt och därför har du som BRM ett nära samarbete med förvaltningsledning, projektledare och IT:s ledningsgrupp. Du har stora kontaktytor, såväl internt som externt och gör ständiga förflyttningar mellan strategisk, taktisk och operativ nivå. I rollen som BRM ingår bland annat att - stödja verksamheterna i deras utveckling för att dra nytta av befintligt IT-stöd - verka för att successivt samrikta olika verksamhets- och IT-strategier för ökad produktivitet - ansvara för tjänsternas och objektens plan, budget och totala ägandekostnaden (TCO) samt effektivitet och framtida behov - etablera och underhålla ett gott samarbete med viktiga nyckelpersoner som objektägare, verksamhetsansvariga och specialister.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av IT-styrning, så som ITIL, PM3 eller agila arbetssätt. Du har förmåga att leda ett team mot uppsatta mål och det är meriterande om du tidigare arbetat med förändringsledning eller verksamhetsutveckling. Du har bred och övergripande kunskap inom IT och teknik samt förmåga att leda flera projekt parallellt. Du är skicklig i att kommunicera och anpassar ditt sätt att vara beroende på motagare och situation. Det är naturligt för dig att bygga relationer och nätverk och du har både intresse och vilja att hjälpa andra och leverera bra lösningar. Det är en självklarhet för dig att ta ansvar för uppgiften och ser till att hålla olika samarbetspartners informerade om såväl framgångar som motgångar. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Thomas Granlund
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 okt (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nya tekniska trender tillsammans med den kraftiga tillväxten av digitala tjänster och marknadskoncentrering av molnplattformar för drift, lagring, nätverk samt digitala arbetssätt hos globala leverantörer ställer nya krav på IT-avdelningen. Vi strävar efter att ligga i framkant med en modern IT-miljö och utforskar nyfiket nya miljöer. På IT-avdelningen skapar vi värde för medborgare och kommunens verksamhet. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Skellefteå! Som medarbetare på IT-avdelningen har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer - en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.