IA-specialist (IAM)

IA-specialist (IAM)

Du kommer att ingå i ett team som aktivt arbetar med att bygga en infrastruktur som är möjliggörande för Skellefteå kommuns fortsatta digitalisering. Som IA-specialist ansvarar du för att förvalta och utveckla de digitala identiteterna som finns inom kommunen. Med fokus på en optimerad och säker driftmiljö arbetar du innovativt och nytänkande tillsammans med interna och externa aktörer för att hitta lösningar som gör vardagen enklare för våra kunder och medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett nyfiket, öppet och utforskande förhållningssätt till ny teknik. Du har en bred kunskap inom IT och har tidigare jobbat med digitala identiteter. Du är skicklig i att hitta samband, se logiska mönster och i att få ihop delarna till en helhet. Du är analytisk och har förmåga att hitta lösningar på komplicerade problem. Du tar ansvar för din uppgift, tar tag i det som behöver göras och ser till att slutföra. Du kommer ofta med nya idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Wallerström
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 okt (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå kommuns IT-avdelning ligger i framkant med en modern IT-miljö och vi utforskar nyfiket nya miljöer och tekniska lösningar. På IT-avdelningen skapar vi värde för medborgare och kommunens verksamhet och har under året genomgått en större omorganisation för att kunna leverera värde både nu och framtiden. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Skellefteå! Som medarbetare på IT-avdelningen jobbar du i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer - en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.