Handläggare

Handläggare

Om arbetsplatsen
Förvaltningen Samhällsbyggnad har fem avdelningar; hamn och logistik, vatten och avfall, miljö och hälsa, gator och parker samt fysisk planering. Funktionen ekonomi och nämnd stödjer samtliga avdelningar i ekonomirelaterade uppgifter och ansvarar för nämndadministration och dokumenthantering för Samhällsbyggnadsnämnden, Bygg- och miljönämnden, Konsumentnämnden och den Gemensamma överförmyndarnämnden. Funktionen ekonomi och nämnd består av funktionschef och nio medarbetare. Nu söker vi en handläggare till vår arbetsgrupp.

Arbetsuppgifter
I rollen som handläggare kommer du att arbeta med att utreda kundärenden och ta fram kundserviceuppgifter inom avgiftsområdet vatten, avfall och slam. Arbetet innebär ett samarbete med förvaltningens VA-avdelning och kommunens ekonomicenter.

En annan viktig del i rollen är att utveckla och införa nya arbetssätt inom området, med syfte att underlätta och förbättra servicen till kunderna - det kan till exempel handla om att införa fler digitala tjänster för kunderna eller att utveckla andra effektiviseringslösningar. Det är också viktigt att bygga upp goda relationer och skapa samarbeten internt för att få en effektiv verksamhet.

Rollen innebär en del administration i verksamhetssystemet Future, som innehåller register över fastigheter, abonnenter och förbrukningsinformation. Du ansvarar bland annat för fakturering inom avgiftsområdet och debiteringar av avgifter, påminnelse- och kravrutiner.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är driven och självgående och som har en förmåga att se vad som behöver göras. Du är van att driva utveckling och projekt framåt. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med att införa digitala lösningar, som exempelvis e-tjänster, inom något kundområde.

Du har lämplig högskoleutbildning och några års erfarenhet inom ekonomi och/eller administration. Du har självständigt och aktivt arbetat med utredningar, kundserviceuppgifter, ekonomi och debiteringar.

Du är strukturerad och noggrann och utmanas av att lära dig nya saker. Du har lätt för att samarbeta med andra och att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är kommunikativ och pedagogisk i mötet med andra.


Övrigt
På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Johan Stålnacke
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (2 dagar kvar)