Handläggare, överförmyndarenheten

Handläggare, överförmyndarenheten

Om arbetsplatsen
Överförmyndarenheten granskar att gode män, förvaltare och utsedda förmyndare sköter sina uppdrag. Dessutom har överförmyndaren den formella tillsynen över alla förmyndare för barn under 18 år. Enheten granskar bland annat den årliga ekonomiska redovisningen som gode män och förvaltare är skyldiga att lämna. Enheten ser till att den enskildes tillgångar används till hans eller hennes nytta samt att övriga tillgångar är tryggt placerade och ger skälig avkastning. Tillsynen tillhör kommunens obligatoriska uppgifter enligt föräldrabalken.

Arbetsuppgifter
Som handläggare på överförmyndarenheten består en stor del av arbetsuppgifterna i att granska gode män och förvaltare. Detta sker till största delen genom den ekonomiska redovisningen som gode män och förvaltare är skyldig att lämna. Som handläggare finns man även som ett kunskapsstöd i gällande rätt för GM/FM. Handläggaren bär ansvaret över ett antal ärende från ax till limpa. Befattningshavaren sköter beredning och föredragning i nämnd samt information till och rekrytering av nya ställföreträdare.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleexamen inom samhälls-/beteendevetenskap, ekonomi eller juridik. Du kommunicerar väl i tal och skrift och har grundläggande kunskaper i Officepaketet. Du är strukturerad och noggrann och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Det är meriterande om du kan finska och teckenspråk. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Jörgen Lindkvist
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (6 dagar kvar)