HR-specialist, socialkontoret

HR-specialist, socialkontoret

Som HR-specialist hos oss är du ett professionellt och verksamhetsnära stöd till ett antal chefer på olika nivåer inom förvaltningen. Du stöttar cheferna i bland annat rehabilitering och personärenden, personalplanering och rekrytering samt arbetsrätt och arbetsmiljö.

Utöver det verksamhetsnära chefsstödet kommer du även att arbeta med mer strategiska frågor kring kompetensförsörjning, digitalisering och tillitsbaserad styrning och ledning. Du kommer även att driva olika utvecklingsprojekt tillsammans med kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR och erfarenhet av att arbeta med praktiskt HR-arbete. Du har tidigare arbetat som chefsstöd och har erfarenhet av både coachande och svåra samtal. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning och är van att driva utvecklingsprojekt. Du har god svenska i tal och skrift och är skicklig i ditt sätt att kommunicera.

Du är bra på att strukturera ditt arbete och att driva uppdrag projekt på ett framgångsrikt sätt. Du har förmåga att lyfta blicken, se helheter och komma med nya idéer och angreppsätt. Du har förmåga att ställa om när förutsättningarna ändras och att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig.

På socialkontoret är människan i centrum. Vi får dagligen dela glädje och sorg med äldre, personer med funktionsnedsättning, personer med missbruksproblem, barn, ungdomar och deras familjer. Cirka 3 700 anställda inom vård och omsorg, stöd och service samt individ- och familjeomsorgen ger omvårdnad och trygghet till dem som behöver stöd, råd och hjälp. Med empati, kunskap och engagemang bidrar vi till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Vi är samhällsbyggare och våra ledord är professionalitet, engagemang och framsynthet.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Camilla Lindström
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Personalutvecklingsenheten är en stabsfunktion på socialkontoret som är kommunens största förvaltning. På personalutvecklingsenheten arbetar åtta HR-specialister med ett verksamhetsnära och professionellt chefsstöd till förvaltningens alla chefer.

Genom att arbeta strategiskt som förändringsstöd möjliggör personalutvecklingsenheten utveckling av förvaltningens prioriterade områden: kompetensförsörjning, digitalisering och tillitsbaserad styrning och ledning.

Vi söker nu en ny kollega som vill vara med och utveckla både det operativa och strategiska HR-arbetet.