Grundlärare F-6, idrott och hälsa, Sunnanåskolan

Grundlärare F-6, idrott och hälsa, Sunnanåskolan

Som lärare i idrott- och hälsa ansvarar du för planering, undervisning, bedömning och uppföljning i ämnet. Du inspirerar eleverna till fysisk aktivitet, rörelseglädje och undervisar om vikten av att ta hand om sin hälsa. Kollegialt samarbete och lärande är viktigt för oss på Sunnanåskolan, du kommer att ingå i ett arbetslag där ni arbetar tillsammans för elevernas bästa. Nära samarbete med elever, mentorer och vårdnadshavare är en viktig del av arbetet. Du kommer att få ansvar och möjlighet att ta hand om inköp och underhåll av skolans idrottsredskap. Att planera och leda skolans friluftsverksamhet ingår också i idrottslärarens arbetsuppgifter. Vid planeringen av temadagar och friluftsverksamhet samarbetar idrottsläraren med andra lärare och övrig skolpersonal. Din grundsyn är att alla elever ska trivas och nå målen för ämnet. Det innebär att du anpassar undervisningen på både grupp- och individnivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som värdesätter olikheter och välkomnar nytänkande och kreativitet. Du har förmåga att skapa engagemang och är tydlig i din kommunikation. Du har lärarlegitimation och är behörig att undervisa i ämnet idrott och hälsa i årskurs 1-6. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara lösningsorienterad och ha förmåga att bygga relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du ser vinsten av kollegialt samarbete men tar stort eget ansvar. Du kan arbeta självständigt med fokus på barns lärande när det gäller att planera, organisera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du har ett kreativt och formativt arbetssätt som främjar barns lärande, lust till rörelse, empatisk förmåga och samarbetsförmåga. Som person är du strukturerad, prestigelös och ser möjligheter. Du har ett tydligt och lågaffektivt bemötande. Du har förmågan att se elevers olika behov och styrkor samt att styra och följa upp verksamheten utifrån läroplanen och våra gemensamma styrdokument. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som ännu inte fått din legitimation också söker jobbet. Visa då upp en kvittens från Skolverket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Sofia Isaksson
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Expansiva Skellefteå erbjuder stimulerande livsmiljöer med närhet till det mesta. Som anställd hos Skellefteå kommun är du en viktig samhällsbyggare med tillgång till personalförmåner, fortbildning och utvecklingsmöjligheter. Sunnanåskolan är en F-6 skola med cirka 400 elever. Skolan ligger i en fantastisk miljö för utomhusaktiviteter. Vi har nära till skog-och friluftsområden samtidigt som vi har promenadavstånd till Skellefteå centrum och dess kulturutbud. Sunnanåskolan har fyra fritidshemsavdelningar. Det goda samarbetet mellan skola och fritidshem är en viktig faktor som höjer både trivsel och resultat. Med eleven i centrum arbetar alla pedagoger för att våra elever ska få utvecklas och vara sitt bästa jag. Tillsammans hjälper vi eleverna att nå goda resultat, trivas och utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Vi lägger stor vikt vid vårt värdegrundsarbete. Läs mer om Sunnanåskolan här: http://www.skelleftea.se/sunnanaskolan Som lärare hjälper du varje elev att bli sitt bästa jag. Vi söker dig som vill bli en del av vårt bästa oss!