Grundlärare F-6, Furuskolan

Grundlärare F-6, Furuskolan

Om arbetsplatsen
Furuskolan är en F-6 skola i natursköna Jörn, cirka 45 min med bil till Skellefteå. I Jörn finns livsmedelsbutik, lunchrestaurang, hälsocentral och apotek. Här har vi närhet till det mesta; naturen, skidspår, ishockeyplan, sporthall med gym och badhus. Det är en engagerad bygd som just nu har ett stort pågående kulturprojekt där även skolan bidrar. Vi har drygt 100 elever i åldersblandade klasser med stor etnisk mångfald. Vi har ett aktivt värdegrundsarbete och strävar efter ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. I vårt dagliga arbete är samarbete och engagemang viktiga egenskaper och även förmågan att söka lösningar. Från hösten 2018 arbetar vi i ett tvålärarsystem, där man gemensamt ansvarar för undervisning och mentorskap. Vi har också ett samarbete med Skolverket i projektet Samverkan för bästa skola, som ger oss möjlighet till utveckling både vad gäller kompetens och skolverksamheten som helhet. Att arbeta här är utvecklande och ger dig som lärare chansen till nya utmaningar och arbetssätt. Vill du aktivt göra skillnad och förändra liv är Furuskolan arbetsplatsen för dig.

Arbetsuppgifter
I samråd med arbetslaget planerar du och genomför undervisning i åk 1-6. Du bedömer elevers kunskapsutveckling och skriver omdömen enligt gällande styrdokument och ansvarar för betygssättning i åk 6. Vi arbetar i viss utsträckning i tvålärarsystem, vilket möjliggör samplanering och sambedömning samt ett gemensamt mentorskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk 1-6, gärna i engelska och/eller praktisk-estetiska ämnen. Du är förtrogen med läroplanen och andra styrdokument och har förmåga att omsätta teori till praktik. Du är självgående och kan lyfta och ta ställning i olika frågor och ser möjligheter i varje elevs individuella utveckling. Vi ser att du har förmåga att skapa och upprätthålla professionella, goda, förtroendefulla relationer och har lätt för att samarbeta med elever, föräldrar och kollegor. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Övrigt
Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Enmark
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 juni 2019 (2 dagar kvar)