Förskollärare, Trollbackens förskola

Förskollärare, Trollbackens förskola

Som förskollärare medverkar du till att skapa en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande. Vår verksamhetsidé är Tillsammans för utbildning och lärande. Just nu deltar förskolorna i området tillsammans med Sjungande Dalen, Medle och Lejonströmsskolan i ett Ifous-program (Innovation forskning och utveckling i skola och förskola) med fokus på inkluderande lärmiljöer. Just nu har vi fokus på leken och hur vi genom miljön, vårt förhållningssätt och struktur möjliggör för barnen att i leken känna tillhörighet, meningsskapande och inflytande, att vara inkluderad.

Som förskollärare ansvarar du för att skapa en trygg och pedagogiskt utvecklande miljö för barnen. Du planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet med barnen i fokus. Du har nära samarbete med kollegor, vårdnadshavare och andra samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation. Vi ser gärna att du som ännu inte fått din legitimation också söker jobbet. Uppvisa då en kvittens från Skolverket. Det är dessutom meriterande om du har kunskaper inom TAKK. Har du dessutom erfarenhet av arbete i större förskolor är detta positivt.

Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och då är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktiv sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicerar i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper. För tjänsten krävs B-körkort.

Skellefteå kommun är finsk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Mariann Nilsson
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Expansiva Skellefteå erbjuder stimulerande livsmiljöer med närhet till det mesta. Som anställd hos Skellefteå kommun är du en viktig samhällsbyggare med tillgång till personalförmåner, fortbildning och utvecklingsmöjligheter.

Mobackens förskoleområde består av sju förskolor, Klintforsen, Degerbyn, Hallonbacken, Smultronbacken och Trollbackens förskola. Under våren kommer en ny förskola att börja byggas på f d Mobacken skolans tomt. Det innebär att flera av förskolorna kommer att flytta in den nya förskolan. Planerad inflyttning VT 2020.

Trollbackens förskola är en enavdelningsförskola placerad på en stor naturskön tomt på Backabrovägen i Stämningsgården. Utemiljö är genomtänkt och stimulerande och verksamheten tar tillvara den och uteleken får ta plats. I närheten finns dessutom naturområden, lekparker, 4H-gård. På Trollbackens förskola finns för närvarande 14 barn och tre pedagoger. Maten får vi levererad från Norrbacka förskola. Läs gärna mer om Trollbackens förskola och se gärna de fyra filmerna som beskriver vårt arbetssätt i området:
https://www.skelleftea.se/trollbackensforskolabrannan

Som förskollärare hjälper du varje barn att bli sitt bästa jag. Vi söker dig som vill bli en del av vårt bästa oss!