Förskollärare, Skråmträsk förskola

Förskollärare, Skråmträsk förskola

Om arbetsplatsen
Expansiva Skellefteå erbjuder stimulerande livsmiljöer med närhet till det mesta. Som anställd hos Skellefteå kommun är du en viktig samhällsbyggare med tillgång till personalförmåner, fortbildning och utvecklingsmöjligheter. Skråmträsk ligger cirka två mil från Skellefteå stadskärna och är en mycket vacker och aktiv by som andas framtidstro. Byn har en bland annat en egen matbutik, foderbutik och skotillverkare/skobutik. Skråmträsks café är ett White guide café och ett av Skellefteå kommuns mest uppskattade utflyktsmål. Skråmträsk förskola ligger i centrala Skråmträsk med vacker utsikt över Skråmträsket. Skråmträsk skola och fritidshem är belägna på samma gård som förskolan. Vi samnyttjar till exempel idrottshallen och skridskobanan. Skråmträsk förskola är indelad i två förskoleavdelningar där vi tillsammans skapar en god arbetsmiljö för barn och pedagoger. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt! Här kan du läsa mer om Skråmträsk förskola: https://www.skelleftea.se/skramtrasksforskola

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som förskollärare med det ansvar och alla arbetsuppgifter som det innebär utifrån förskolans läroplan. Ditt arbete på förskolan är att leda och utmana barn i åldersnära grupper från 1-5 år. Tillsammans med barn och kollegor kommer du att fortsätta utveckla verksamheten på ett medforskande och lustfyllt sätt. Du planerar, dokumenterar, utvärderar och kvalitetssäkrar verksamheten fortlöpande i samspel med kollegorna. Kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet. Du ser möjligheter före hinder och bidrar till utveckling med fokus på barnens bästa utifrån din förankring i förskolans vision och värdegrund.

Kvalifikationer
Du har förskollärarlegitimation. Vi ser gärna att du som ännu inte fått din legitimation också söker jobbet. Visa då upp en kvittens från Skolverket. Det är en merit om du har erfarenhet av TAKK. För tjänsten krävs B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Skellefteå kommun är finsk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska. Kan du dessutom teckenspråk så ser vi det som en tillgång i våra verksamheter.

Övrigt
Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skol- och kulturkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Vi gör detta på både lärande och närande sätt. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, elevhälsa, resursavdelning, kultur bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skol-och kulturkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Widerlund
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (6 dagar kvar)