Förrättningslantmätare

Förrättningslantmätare

Om arbetsplatsen
Samhällsbyggnadskontoret är en av Skellefteå kommuns nio förvaltningar. Genom att fastighetsbilda, planera och styra byggande, vägleda konsumenter, bedriva överförmyndarverksamhet och värna om miljön, verkar Samhällsbyggnadskontoret för en attraktiv och hållbar kommun. Verksamheten för lantmäteri består av cirka 20 medarbetare som arbetar med mätningsuppdrag, kartframställning och annan geografisk information. Vi ansvarar för fastighetsbildning, fastighetsregistrering och adressättning i Skellefteå kommun. I verksamheten för lantmäteri utför vi tjänster åt allmänheten, näringslivet, staten och kommunen. Lantmäteriverksamheten söker nu en förrättningslantmätare som utifrån kommunens värdegrund - professionalitet, engagemang och framsynthet - vill vara med och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Läs mer om Skellefteå kommun på www.skelleftea.se

Arbetsuppgifter
Som förrättningslantmätare kommer du att handlägga alla typer av lantmäteriförrättningar både självständigt och i team med andra. Som kommunal förrättningslantmätare medverkar du i hela samhällsbyggnadsprocessen, från planering till exploatering. Du kommer även att ha möjlighet att arbeta med lantmäteriverksamhetens övriga uppgifter, t ex GIS-verksamhet, samt delta i gemensamma projekt. Arbetet som förrättningslantmätare består till stor del av kontakt med privatpersoner, företag och myndigheter. Är du ny i rollen som förrättningslantmätare finns möjlighet till internutbildning för att snabbt komma igång med handläggning av fastighetsbildningsärenden, du får även utbildning i plan och genomförandefrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer med kunder och medarbetare. Du tar ansvar, är strukturerad och driver ditt arbete framåt, samtidigt som du är kommunikativ och har lätt för att ta till dig och dela med dig av dina kunskaper. Du är utbildad lantmätare, civilingenjör/högskoleingenjör med inriktning fastighetsbildning eller har motsvarande kompetens. Du har grundläggande kunskaper i Officepaketet. B-körkort krävs för tjänsten.

Övrigt
På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Björn Holmgren
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 mars 2020 (86 dagar kvar)