Som enhetschef ansvarar du för ledning, samordning, utveckling och uppföljning av verksamheten. Du har ekonomi- och personalansvar och skapar en god arbetsmiljö för arbetsgruppen. Du ska vara motorn som driver utvecklingen och de samordningsmöjligheter som stärker verksamhetens arbete. Rollen ger stora möjligheter att medverka till en utveckling av det sociala arbetet både i den egna enheten men även i hela avdelningens organisation. Du ingår i individ och familjeomsorgens ledningsgrupp och är föredragande i förvaltningsdomstolarna.

Kvalifikationer
För detta spännande uppdrag söker vi dig som har socionomexamen och flerårig erfarenhet av socialt arbete. Vidareutbildning inom området är meriterande. Du har kompetens i BBIC, kunskap om aktuell lagstiftning och erfarenhet av myndighetsutövning inom området. Du har ledarerfarenhet och ditt nära ledarskap bidrar till att skapa förutsättningar så att medarbetarna kan utvecklas och utföra ett arbete med god kvalitet. Du är tydlig och bra på att bygga upp ett arbetsklimat där medarbetarna ges förutsättningar för och tar ansvar. Du arbetar strukturerat, målinriktat och har förmåga att entusiasmera och ta tillvara medarbetarnas engagemang och kompetens. Du förutsätts ha ambitioner att utveckla ditt ledarskap och bidra till en utveckling av enhetens och avdelningens mål. Du ska ha en god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt samt ha lätt för att samarbeta. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper som initiativförmåga och nyfikenhet på andra människor. B-körkort är ett krav.

Livet är inte alltid enkelt och människor kan behöva stöd och hjälp vid olika tillfällen. Vi inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är viktiga medaktörer i bygget av det goda samhället. Vi arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Vi hjälper personer som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller andra sociala svårigheter. Våra insatser och åtgärder är allt från flyktingmottagning och försörjningsstöd till familje- och drogrådgivning. Vi tror på det goda i människan och värnar om självbestämmanderätt och integritet. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Anita Larsson
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Individ och familjeomsorgen söker nu enhetschef till ett av våra socialdistrikt. Vi söker dig som i nära samarbete med de andra enhetscheferna och dina medarbetare vill verka för att uppnå socialkontorets mål: "Tillsammans med dig utformar vi ett stöd som ökar dina möjligheter till ett självständigt och meningsfullt liv". Det sker genom en verksamhet som är jämställd, tillgänglig, i ständig utveckling och av hög kvalitet. Enheten ansvarar för utredning, insats och uppföljning för barn, ungdomar och dess familj och för vuxna. Medarbetarna har bred kompetens inom området och tillgodoser både akuta och mer långsiktiga behov av stöd och hjälp. Individ och familjeomsorgen har en väl uppbyggd öppenvård med målet om att det är individens behov som styr vilka insatser som erbjuds.