Enhetschef öppenvård vuxna

Enhetschef öppenvård vuxna

Som chef för öppenvården riktad till vuxna ansvarar du för enhetens arbetsmiljö, verksamhet, ekonomi och personal. Enhetens uppdrag är att tillhandahålla kvalificerade öppenvårdsinstanser. Du ska vara motorn som driver utvecklingen av enhetens arbete både internt och i samarbete med externa partners inom landsting och stat. Du ingår i Individ - och Familjeomsorgens ledningsgrupp där du förväntas aktivt bidra till avdelningens arbete mot mål och vision.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och flerårig erfarenhet av socialt arbete, gärna mot vuxna med missbruksproblematik. Du ska även ha erfarenhet av arbete i chefs- eller arbetsledande position samt grundläggande kunskaper inom lagrummen SOL, LVM och LVU. Vidareutbildningar inom socialt arbete är meriterande. Du ska vara intresserad av att arbeta med den digitala teknikens möjligheter för det sociala arbetet. Som person har du en naturlig förmåga att leda andra och kan tillvarata medarbetarnas engagemang och kompetenser på ett bra sätt. Du arbetar strukturerat, målinriktat och har en god förmåga att skapa samsyn och samhörighet i arbetsgruppen. Vidare är du en duktig kommunikatör som uttrycker dig väl i både tal och skrift, där du anpassar kommunikationen efter mottagaren. Du har även god datorvana och kan orientera dig i olika verksamhetssystem. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För tjänsten krävs B-körkort.

Livet är inte alltid enkelt och människor kan behöva stöd och hjälp vid olika tillfällen. Vi inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är viktiga medaktörer i bygget av det goda samhället. Vi arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Vi hjälper personer som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller andra sociala svårigheter. Våra insatser och åtgärder är allt från flyktingmottagning och försörjningsstöd till familje- och drogrådgivning. Vi tror på det goda i människan och värnar om självbestämmanderätt och integritet. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Pär Åhdén
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Individ- och familjeomsorgen i Skellefteå kommun har ett brett ansvarsområde. Inom avdelningens ansvarsområde finns försörjningsstöd, familjestöd, utredningar av anmälningar och ansökningar av barn, unga och vuxna som är i behov av insatser samt flyktingmottagning och mottagning av ensamkommande barn. Det finns en stor egen öppenvård riktad till barnfamiljer, unga och vuxna. Till avdelningen hör också Solkrafts alla enheter samt en administrativ stödenhet. Som chef för vår öppenvård riktad till vuxna blir du närmaste chef för 16 medarbetare, fördelat på fem olika verksamheter - rådgivningen Oden, två öppenvårdsteam, ett stödboende samt CRA som är en nyöppnad öppenvårdinsats. Individ och familjeomsorgens mål är att människor som behöver stöd ska klara sig själva så långt det är möjligt och vara delaktiga i de åtgärder som berör dem. Vi söker nu dig som vill driva arbetet på enheten vidare.