Controller

Controller

Arbetsuppgifter som ingår i arbetet som controller på Skolkontoret: * stödja, utbilda och handleda chefer gällande ekonomifrågor. * budget * ekonomisk uppföljning/prognoser * redovisning och bokslut * ta fram ekonomiska rapporter och beslutsunderlag * statistik och internkontroll * arbeta med utvecklingsfrågor Just nu läggs stor vikt vid att säkra en framåtriktad ekonomistyrning och vi söker därför någon som kommer att få en framträdande roll i det arbetet. Du bör se det som en utmaning att jobba med processförbättringar gällande bl a prognos-och budgetarbete, projektuppföljning och utveckling av rapportering. Utöver detta förväntas du hålla dig ajour med förändringar av administrativa rutiner, riktlinjer och administrativa digitala system och vid behov informera vidare till berörda om förändrade rutiner. Du arbetar aktivt för verksamhetens värdegrund och med likabehandling, samt bidrar och främjar ett positivt samarbetsklimat.

Kvalifikationer
Du har civilekonomexamen eller motsvarande högskoleutbildning och är van att arbeta med Officepaketet, speciellt Excel. Önskvärt är att du har erfarenhet med liknande arbetsuppgifter. Som person är du analytisk, driven och strukturerad. Du har en stark vilja och förmåga att delta i förändringsarbete och du räds inte att konstruktivt utmana i syfte att effektivisera och utveckla befintliga processer. Du har en pedagogisk förmåga och kan skriftligen och/eller muntligen presentera information till större eller mindre arbetsgrupper. Du tar eget ansvar och håller dig uppdaterad inom ansvarsområdet. Du har lätt för att samarbeta med andra och egenskaper som prestigelös, lyhörd och flexibel värdesätts. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Lena Karlsson
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skellefteå kommuns skolkontor ansvarar för drift och utveckling av skolor och förskolor och verkar för att barn och elever ska bli sitt bästa jag. Förvaltningens ekonomifunktion, som organisatoriskt finns i förvaltningsstaben, är ett stöd till våra chefer i ekonomifrågor. Nu söker vi en controller som vill vara med och utveckla och effektivisera våra tjänster.