Biträdande förskolechef, Bureå- och Hjoggböleområdet

Biträdande förskolechef, Bureå- och Hjoggböleområdet

Som biträdande förskolechef ansvarar du för förskoleavdelningarna Birkagårds förskola, Humleängets förskola och Sjöstugans förskolor. Du är ansvarig för och leder det pedagogiska utvecklingsarbetet på berörda förskolor tillsammans med förskolechef på Tallbacka förskola. Du är en tydlig ledare och arbetar mot uppsatta mål och visioner genom att: * arbeta tillsammans med medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete och vara lyhörd för idéer och förslag * utveckla visioner och tydliga mål för verksamheten * leda det systematiska kvalitetsarbetet och ansvara för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas * du har personal- och ekonomiansvar.

Kvalifikationer
Du har pedagogisk universitets utbildning. Kunskap och erfarenhet av ekonomi, arbetsrätt, personalledning samt administration är ett krav. Du har erfarenhet av arbete i förskola och det är viktigt att du har kompetens inom NPF. Har du gått rektorsprogrammet så är det meriterande. Som person är du lyhörd, kreativ och en god kommunikatör. Du kan skapa engagemang och medskapande som bidrar till att verksamheten utvecklas. Du har god förmåga att skapa samsyn och bygger goda relationer med barn, vårdnadshavare och externa aktörer. För tjänsten krävs B-körkort.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/ Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Mer info
Kontaktperson Anna Hedlund
Telefon 0910-73 50 00
Område Skellefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Förskolelärare, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Expansiva Skellefteå erbjuder stimulerande livsmiljöer med närhet till det mesta. Som anställd hos Skellefteå kommun är du en viktig samhällsbyggare med tillgång till personalförmåner, fortbildning och utvecklingsmöjligheter. Som biträdande förskolechef ansvarar du för cirka 20 medarbetare och cirka 80 barn. De tre förskolorna är förlagda på tre orter; Bureå, Hjoggböle och Sjöbotten. Du har pedagogiskt ansvar, personalansvar och ekonomiskt ansvar på dessa avdelningar. Du arbetar 40 % med pedagogiska frågor på Tallbacka förskola och på dina egna avdelningar. Den allmänna visstidsanställningen sträcker sig över kommande läsår 2019-/2020 med eventuell förlängning. Din arbetsplats finns på områdesexpeditionen i Bureå. Du kommer att ha ingå i en ledningsorganisation tillsammans med två förskolechefer från Bureå och Lövånger samt tre rektorer från samma område. Ni arbetar tillsammans i ett 1-16 års perspektiv. På expeditionen finns administrativt stöd. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med din ansökan.